For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser
Område

Finn bolig Askøy

Nabolag på Askøy

Beskrivelse

Finn din bolig på Askøy

Tenk deg å bo der hvor selveste Askøybærene kommer fra. Disse velsmakende jordbærene som frister vestlandske ganer hver eneste sommer. Nå har du mulighet til å finne en bolig på Askøy.

Askøy ligger bare en liten kjøretur over broen fra Bergen sentrum. Stedet har en lang historie og nevnes allerede i Sagalitteraturen fra 600 tallet. Det eldgamle norske rettssystemet Gulating ble avholdt på Askøy. Det førte til at mange kom reisende langveis fra for å avholde sine rettssaker her. Dette kan være noe av grunnen til at Askøy fremstår som et spennende sted, med ulike dialektvarianter og personlighet.

Askøy er også kjent for å være en av de mest blomstrende kommunene i Norge, når det kommer til befolkningsvekst og arbeidsplasser. Kanskje det er kontrastene som virker så tiltrekkende på folk. På østsiden finner vi grønt og frodig landskap, mens det i sør og vest er preget av landbruk. Landskapet her ligner på noe man ellers må mye lengre sør i Europa for å finne.

Øverst oppe i nord ligger det fantastiske kystlandskapet Herdle, som åpner seg som en juvel i sjøkanten. Askøy blir som en verden i seg selv, like utenfor Vestlandets hovedstad, Bergen.

Kort vei fra ditt hjem på Askøy – til Bergen sentrum

Dersom du skal fra Askøy og inn til Bergen, kan du kjøre bil over broen som ble bygget i 1992. Dette er normalt den kjappeste veien til sentrum. Om du vil være sikker på å unngå kø kan du parkere ved kaien på Askøy og hoppe om bord i rutebåten. Da får du en rolig, men allikevel effektiv start på dagen. Det er ingen rushtid på sjøen, så turen til sentrum er gjort på 12 minutter.

Prosjektene våre på Aksøy

Et hjem på Askøy

Vi bygger ikke bare boliger på Askøy. Vi skaper hjem som forener indre og ytre rammer for at du skal trives. De indre rammene er preget av grundig arbeid. Vi planlegger nøye og bruker vår mer enn 80 års lange erfaring når vi former din bolig. Med romslige løsninger og smart design, lager vi plass til dine møbler, dine visjoner, og ditt liv. Vi bruker kun nøye utvalgte materialer som er energieffektive og bærekraftige. På den måten kan du få et fantastisk hjem uten å belaste planeten unødvendig.

De ytre rammene er nabolaget og nærområdet. Vi vurderer alltid nærområdene nøye før vi bygger et nabolag. I nabolaget kan du finne fellesområder som lekeplasser og sittegrupper. Vi legger til rette for at de som bor i et nabolag som Bonava ha skapt skal ha gode muligheter for rekreasjon, samvær og hygge.

Kulturlivet på Askøy er også svært velutviklet. Det finnes et mangfold av ulike idretter, kor, korps og en kulturskole med tilbud til mennesker i alle aldre. Så dersom du ønsker å finne på noe nytt, mangler det ikke muligheter.

Det mangler heller ikke tilbud på service-siden. Ved Strusshamn Senter finner du matvarebutikker, restaurant, frisør, bruktbutikk, treningssenter, tannlege, fysioterapeut, bilverksted, elektriker, Europris, Fagmøbler og Askøy Byggsenter. Med andre ord det meste av det du trenger i hverdagen.

Nabolag med puls

Våre aktive nabolag er bygget tett mot sjø, fjell og natur. Ta en løpetur i en nærliggende løype, eller hiv deg i sjøen for en svømmetur. Uavhengig av alder eller form, skal det være lett å få seg frisk luft og økt puls. På Askøy er naturen perfekt for fisking, vandreturer og terrengsykling.

Finn hvilepulsen i grønne omgivelser, eller kjenn blodet bruse i den vestlandske naturen. Hele området rundt Askøy og Bergen er preget av flott natur med fjell og fjorder som innbyr til fjellturer, padleturer og andre artige aktiviteter.

Venner og naboer skaper gode hjem

Våre sosiale nabolag legger opp til at du lett skal kunne finne på noe med naboer og venner. Det er aldri langt til nærmeste restaurant eller shoppingmulighet. Offentlig transport er også like i nærheten, slik at du enkelt kommer deg rundt.

Vi bygger alltid en plass hvor folk kan møtes. Det kan være en takterrasse, en grillplass, eller kanskje et parkområde. Så kan du selv velge hvordan du ønsker å bruke det. En årlig grillfest med naboer? Julenisseløp med skjegg og striesekk? Du er med å lage tradisjonene i nabolaget. Om du vil, selvfølgelig.   

Et trygt sted for barna

Et familievennlig hjem og nabolag er et trygt sted hvor det er enkelt for barna å løpe ut i frisk luft for å more seg. Vi bygger for at det skal være plass til både menneskene og øyeblikkene som skaper en familie.

Du finner lekeplasser eller parker like nærheten av hjemmet, og det er heller ikke langt til skolen. Tar du turen inn til Bergen kan du for eksempel slippe barna løs i trampolineparken på Kokstad. Eller kanskje det hadde vært deilig å bare slappe av på babykino? 

De familievennlige nabolagene etableres med trygge rammer slik at barn kan leke og lære på sine premisser. Det skal være godt å være en familie i et hjem som er skapt av Bonava.

Lurer du på hva vi kan tilby deg og din familie, ikke nøl med å ta kontakt. Vi hjelper deg gladelig med å finne din bolig på Askøy.