For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Den gode hjemmefølelsen på Skjold

Jørgens opplevelse av Skjold

Utviklingssjefen vår, Jørgen Madsen, bor i en enebolig på Skjold, ikke langt fra Skjoldhagen. Her kan du lese hans opplevelse av Skjold, og om hva han synes er viktig når man skaper hjem og nabolag.

Jørgen bruker mye av tiden sin på å jobbe sammen med arkitekter og ingeniører, og er dermed med på å skape nye Bonava-nabolag helt fra bunnen. I denne prosessen prøver han alltid å sette seg inn i fremtidige beboeres behov, og den riktige følelsen skal være på plass før et prosjekt settes til salg. Han synes det er spesielt viktig at nabolagsfellesskapet tas i betraktning helt fra starten.

Det handler om å forstå de menneskene som skal bo der

"Jeg synes selv det beste ved mitt nabolag er naboene. Nabolaget består av 27 hus som ble bygget for 12 år siden, og det at alle flyttet inn samtidig og var i noenlunde samme fase i livet har skapt et veldig godt og sosialt nabolag", forteller han. Derfor tar han alltid utgangspunkt i sitt eget nabolag når han selv er med på å skape nye. Det handler om å forstå de menneskene som skal bo der og å skape et nabolag som er nettopp deres nabolag. "Det skal være trygt, og det er viktig at det finnes muligheter der man naturlig treffer på naboer".

Videre synes utviklingssjefen at det er viktig med mye grønt, og synes felleshagen i Skjoldhagen med lekeplass, bocciabane og innbydende sittegrupper skaper en harmonisk samlingsplass der ulike aktiviteter kan foregå både uavhengig av og i samspill med hverandre. "Her tror jeg det i fremtiden vil bli holdt mange gode samtaler over en kaffekopp".

Jørgen har en aktiv livsstil og elsker blant annet alt som involverer ski. Om sommeren går han mye turer i fjellet og prøver å seile så mye som mulig. Han setter spesielt pris på å bo så nærme Smøråsen der han ofte drar på tur: «Det er et fantastisk turområde, en times tur her og batteriene er fulladet». Her kan beboerne i Skjoldhagen gå en kortere tur etter endt arbeidsdag, eller legge en lengre søndagsutflukt med niste og termos. 

"Den gode hjemmefølelsen er vanskelig å beskrive, men jeg pleier å si at hjemme skal man kunne sette på en kopp kaffe i mørket."

Når det gjelder selve hjemmene skal de også selvsagt skapes med fremtidige beboere i bakhodet, og Jørgen vet at planløsning er alfa omega. "Jeg er ikke så opptatt av antall kvadratmeter, men heller hvordan disse kan tas i bruk på en god måte som skaper en naturlig sammenheng og funksjonalitet i hjemmet". 

Viktig å kunne samles

"Jeg har selv opplevd hvordan kjøkkenet blir hjemmets samlingspunkt. Det å lage mat mens barna sitter rundt spisebordet er veldig praktisk og hyggelig. Og med venner på besøk blir det jo ofte til at man samles rundt kjøkkenet. Det er derfor essensielt at dette rommet har løsninger som gjør at man gleder seg til å lage mat, drikke vin og ha det hyggelig". Følgelig tar boligene i Skjoldhagen på sikte å kunne romme disse viktige stundene, og samtlige hjem har åpne oppholdsrom. Enten man er en liten eller stor familie, er det viktig å kunne samles, og å ha et sted å invitere de menneskene man er glad i. 

Man kan jo heller ikke komme utenom at balkongen er et sted som blir mye brukt. I tillegg til felleshagen i Skjoldhagen, har alle boligene i nabolaget også minst en privat uteplass der livet kan tas helt med ro.

Den gode hjemmefølelsen er vanskelig å beskrive, men jeg pleier å si at hjemme skal man kunne sette på en kopp kaffe i mørket.

Jørgen Madsen

Utviklingssjef Bonava Norge