For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser
Område

Bergensmeieriet

Nye boliger og møteplasser i hjertet av Minde

En ny bydel med et yrende folkeliv

Midt mellom de travle bybanestoppene på Minde bygges en ny bydel. I hverdagen vil det strømme til mennesker som er på vei til og fra jobb, skole og fritidsaktiviteter. Dette blir et naturlig sted for handleturen, kafebesøket eller et fristende måltid. Enten du er på farten eller bare vil stoppe opp og nyte dagen – vil Bergensmeieriet være et trivelig sted å komme innom.

Beskrivelse

Nye boliger og møteplasser i hjertet av Minde

På stedet der Tine tidligere drev sin produksjon, skaper vi det nye Bergensmeieriet. Dette blir et inkluderende nabolag med rundt 650 leiligheter – omgitt av trivelige uteområder.

Her kommer en timinutters by i et levende område sentralt på Minde. Det innebærer at har du har tilgang til funksjoner og tjenester du trenger i hverdagen innenfor 10 minutters gangavstand. Med dagligvare, barnehage, arbeidsplasser, kollektivtransport og andre servicetjenester tett på – får du en fleksibel og effektiv hverdag med mer fritid.

Et område i vekst

Med Bybanen har Minde blitt et knutepunkt for bydelene rundt. I tiden fremover vil området utvikles til å bli sin egen lille bydel tett på bykjernen. Her blir det tilrettelagt for et rikt sosialt liv i det umiddelbare nærområdet. Utviklingen skal ta hensyn til eksisterende og verneverdige bygg, men samtidig moderniseres slik at den blir en del av en bærekraftig og langsiktig byutvikling.

Bilder

Bilder fra ditt hjem og nabolag

Om nabolaget

 • Et levende nabolag

  Bergensmeieriet bringer deg tett på et spennende nærmiljø der det alltid er noe å finne på. Rett utenfor døren kan du møte folk, handle, dra på kafé eller nyte et godt måltid – eller alt på én dag.

 • En drøm for syklister

  Under bakkeplan blir det tilrettelagt for en sykkelparkering utenom det vanlige. Trygt plassert et stykke unna bilparkeringen kommer et eget, romslig og bilfritt anlegg der du kan trille sykkelen din på plass. Det betyr at du kan benytte deg av det imponerende sykkeltilbudet på Minde, helt bekymringsfritt. Sykle inn, sykle ut – enkelt og trygt.

 • Rom for gjester

  Uansett hvilken størrelse leiligheten din har, legger vi til rette for at familie og venner kan komme på besøk uten stress. Egne gjesteleiligheter kan bookes når du trenger det – så de som kommer langveisfra kan sove komfortabelt.

 • Et mangfold av muligheter

  Leiligheter for enhver smak – alt fra urbane og kompakte boliger til romslige leiligheter med plass til mange. Her kan folk i alle livets faser passe inn, med en bolig som møter behovene i hverdagen.

Fakta om området

4

Km til sentrum

200

meter til Bybanestopp

1

Km til brann stadion

2

km til Haukeland sykehus

600

meter til Leaparken

Bergensmeieriet

Se visualiseringsvideo

Få et inntrykk av hvordan det nye nabolaget kommer til å bli. Visjonen er å skape en bæredyktig timinutters by og et levende område sentralt i Bergen.

Se visualiseringsvideo

Få et inntrykk av hvordan det nye nabolaget kommer til å bli. Visjonen er å skape en bæredyktig timinutters by og et levende område sentralt i Bergen.