For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Utviklers visjon for Bergensmeieriet

Bjørn Barstad har jobbet i Bonava i to og et halvt år. Sivilingeniøren er ansatt som utvikler og har jobbet med Bergensmeieriet helt fra starten. «Det er klart at når man jobber så mye med et bestemt prosjekt så får man etterhvert et personlig forhold til det og ønsker at det skal bli vellykket». Les om hans opplevelse av det nye nabolaget her.

Tilgjengelighet og tilhørighet

Ifølge Bjørn vil Bergensmeieriet viktigst av alt oppfylle Bonava sin visjon om å skape gode hjem, og et nabolag der beboerne vil føle tilhørighet. «Trygghet og tilhørighet er det viktigste vi kan gi kundene våre». Privat har Bjørn bodd i mange forskjellige boliger, hans første leilighet var på 40kvm mens hans nåværende bopel er et klassisk Bergenhus fra 1922. Han har dermed erfart at boligbehov endrer seg med livssituasjon. I Bergensmeieriet er det plass til alle livets faser.

Bergensmeieriet vil få bilfrie gater der barna kan leke, det skal bygges barnehage i en av de eksisterende bygningene og det kommer kjøpesenter med dagligvare, treningssenter, apotek og øvrige shoppingmuligheter. «Med andre ord vil Bergensmeieriet tilby boligkjøperen en helt ny bolig der man har alle nødvendige fasiliteter og veldig god kommunikasjon til arbeidsplasser, flyplass og Bergen sentrum». Bjørn er en ivrig friluftsmann, og toppturer med ski om vinteren og seiling om sommeren er noe av det han liker aller best – helst sammen med kone og barn. I tillegg er han en dreven syklist som sykler til jobb, og er derfor ekstra glad for at sykkelnettet rundt Bergensmeieriet blir godt tilrettelagt for likesinnede.

Sosialt uteområde og godt naboskap

Bjørn forteller videre om hvordan han forestiller seg at det nye nabolaget vil bli: «I Bergensmeieriet blir det private fellesområder der vi vil tilrettelegge for at naboene kan møtes, men også områder der beboeren kan slappe av og nyte varme sommerdager. Det vil også bli bygget store offentlige torg rundt leilighetene med vannspeil om sommeren og is om vinteren, en liten scene beregnet for lokale arrangementer, og diverse lekeapparater på det ene torget vi har valgt å kalle Pulsparken. Området foran Tapperiet tror jeg blir en naturlig møteplass for de lokale og andre beboere i bydelen».