For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Lokal idrettsglede på Sandsli

Sandsli leiligheter bonava

Lokal idrettsglede på Sandsli: Samhold og aktivitet

Med sine syv idrettsgrener og ca 4000 medlemmer er Gneist Idrettslag Hordalands største. En breddeklubb som er opptatt av samhold og aktivitet, både for barn og voksne.

Lokal idrettsglede på Sandsli

Det er en fin og solrik vårdag og fotballbanen er full av aktive barn når vi møter styreleder Ole Hope og daglig leder Marit Østervold i klubbhuset på Liland.

Gneist er en av Norges mest allsidige og største idrettslag. I tillegg til håndball og fotball har Gneist tilbud innen friidrett, turn, orientering, volleyball, klatring og turgruppen Vi Går.

Selv om klubben legger stor vekt på tilbudet til barn og unge finnes det også gode tilbud for dem på seniornivå – enten du er aktiv idrettsutøver eller mosjonist.

 

Det kryr av mennesker rundt klubbhuset denne ettermiddagen. Både spillere, trenere, foreldre og ildsjeler bidrar med stort engasjement og godt humør; alle bærer stolt Gneist logoen på overtrekken. Klubben har omlag 500 frivillige og drives stort sett på dugnad.

Allsidighet og toleranse

Allsidighet og toleranse er to av klubbens kjerneverdier. ”Med allsidighet mener vi at Gneist IL skal gi et variert tilbud til alle som vil drive idrett uansett alder og kjønn. Treninger skal være varierte, og det skal legges til rette for at den enkelte utøver skal ha anledning til å delta i flere aktiviteter. Kanskje er det her Gneist skiller seg fra mange andre idrettslag? Evnen til å se den enkelte utøver er viktig, men også samarbeidet på tvers av idrettene som tillater at man kan holde på med flere idrettsgrener lenger."

Hovedsakelig organiserer Gneist idrett for innbyggerne i Ytrebygda, og idrettslaget har hatt en enorm vekst de siste årene, mye takket være utviklingen på nettopp Sandsli. Befolkningsvekst i området er nok en del av grunnen til at Gneist er blitt så stor som de er i dag, men miljøet i klubben bør også få sin del av æren.

Samhold, respekt, fellesskap, engasjement og mestring er ord som brukes av de to idrettslederne når de snakker om Gneist Idrettslag. Et godt grunnlag for livslang læring, utvikling og glede.