Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Bonava skaper Norges første svanemerkede boliger

27.10.2016, 00.00

Bonava skaper Norges første svanemerkede boliger

Norges første svanemerkede boliger i Lonaparken i Åsane står klare, denne uken flytter de første beboerne inn.

Denne uken flytter de første beboerne inn i LonaParken #1. Prosjektet, som ble igangsatt i 2014, omfatter i alt 101 leiligheter. Innflyttingen markerer en milepel i norsk boligutvikling, da det er Norges første svanemerkede boligprosjekt.

«Svanemerket er et garantistempel med hensyn på helse, kvalitet, energieffektivitet og miljø. I forhold til tradisjonelle boligblokker er LonaParken #1 godt isolert og har balansert ventilasjon. Med andre ord er dette en fremtidsrettet bolig med blant annet lavere strømutgifter og et mer fordelaktig inneklima», forteller Anita Winsnes, direktør i Svanemerket.

LonaParken #1 er første del av et omfattende boligområde i Åsane som Bonava har utviklet. «Vi har skapt et nabolag som vi er stolte av å kunne levere til kjøperne. Ved å svanemerke boligene, har vi tenkt langsiktig og fokusert på kvalitetssikring fra første spadetak til siste finpuss», sier Andreas Hovden, regionssjef i Bonava Norge.

Et viktig konsept for boligutvikleren er å skape samlingsplasser, såkalte byrom, der mangfold og rekreasjonsområder skaper sosial bærekraftighet. Ifølge Bonava’s hjemmeside vil parker, laksetrapper og gangstier danne en sammenheng mellom bebyggelsen i Lonaparken, og skape et trygt og intimt nabolag. I tillegg til leiligheter av varierende størrelse, vil rekkehus og townhouses også bli oppført her. Neste prosjekt som står klart er Elvebredden hvor Ulsetlona, som ga navn til Lonaparken, vil renne forbi bebyggelsen og bidra med et naturlig innslag i nabolaget.

«Bonava skaper hjem med fokus på tilhørighetsfølelse. Vi er sikre på at de som kjøper et hjem i Lonaparken vil bli fornøyde, og vi gleder oss til fortsettelsen av utviklingen av nabolaget», avslutter Hovden.

Dorte Andersen
Dorte Andersen

Kommunikasjonssjef

+45 4170 4507