For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Meieriet på Minde utvikles til boliger

11.09.2017, 09.14

Meieriet på Minde utvikles til boliger

TINE har solgt eiendommen på Minde i Bergen til Bonava Norge AS som skal utvikle eiendommen til boliger.

Bonava Norge AS overtar eiendommen når TINE flytter til nytt og moderne meieri på Flesland i 2020. Byggearbeidet starter nå i høst og anlegget ventes å tas i bruk høsten 2020. TINE har ambisjon om klimanøytral produksjon innen 2023 og det nye meieriet på Flesland er en viktig brikke for å nå dette målet.

Bonava ønsker å utvikle eiendommen til boliger. De starter utbygginga så snart TINE flytter og venter at de første leilighetene er klare allerede i 2021. Innen 2024 blir meieriet utbygd til et nabolag med 300 leiligheter.

- Kjøpet er en del av vår strategi om å vokse i Bergen, sier administrerende direktør i Bonava Norge og Danmark, Torben Modvig. - Området har en rekke kvaliteter i form av god infrastruktur, innkjøpsmuligheter, gode skoler og barnehager, og så er det tett på sentrum og en rekke arbeidsplasser. Det er alt sammen viktige forutsetninger for å skape et attraktivt nabolag.

- TINE er tilfreds med at salget av eiendommen på Minde nå er gått i orden, slik at vi kan fokusere på utvikling av fremtidig meieri på Flesland. Vi vil være delaktige i den videre prosess, men vi tror at Bonava vil utvikle eiendommen til det beste for byen og dens innbyggere, sier Geir Skuterud, eiendomssjef i TINE SA.

Mer informasjon:

TINE SA: Pressevakt, tlf. +47 48230994, mail presse@tine.no
Bonava AS: Kommunikasjonssjef Dorte Andersen, tlf. +45 41704507, mail: dorte.andersen@bonava.com.

Dorte Andersen
Dorte Andersen

Kommunikasjonssjef

+45 4170 4507