Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Hva står svanemerket for?

Bli klokere på hva svanemerket betyr for deg og ditt nye hjem.

Fremtiden er grønn, og det er viktig for Bonava å bygge for både deg og de kommende generasjoner. Det er mye som kan være med på å gjøre byggebransjen mer miljøvennlig. Det handler om både materialer og prosesser. Et samarbeid med Svanemerket er et skritt i riktig retning når det kommer til miljøperspektivet i bransjen.

Svanemerket er en non-profit organisasjon og har strenge kriterier som senest ble oppdatert i 2017. Sertifiseringen forsikrer deg om at vi som virksomhet ta miljøet på alvor. Ordningene administreres av Nordisk Miljømerkingsnemnd, noe som betyr at et svanemerket hjem er energi- og miljøvennlig.

Det stilles strenge krav til skadelige stoffer i materialer og produkter, og er man i tvil vil også disse bli unngått. Et svanemerket hjem skal ha et godt inneklima, som sikres igjennom krav til ventilasjon, isolasjon og fuktsikting. Det tas også høyde for plassering av vinder så dagslyset utnyttes best mulig.

Så hva står svanemerket for? Det står for et grønt ansvar og bevissthet. I et svanemerket hjem kan du være sikker på at byggeprosessen har vært under oppsyn og at alt fra produksjon til sortering av avfall er utført med hensyn til miljø og ønsket om en grønn fremtid.

Eksempler på hva som utgår ved svanemerking?

  • Stoffer som kan skade forplantningsevnen
  • Stoffer som ikke er sikre under graviditet
  • Stoffer som kan være kreftfremkallende

På www.svanemerket.no kan du lese mye mer om svanemerking i Norge.