For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Hva står svanemerket for?

Bli klokere på hva svanemerket betyr for deg og ditt nye hjem.

Fremtiden er grønn, og det er viktig for Bonava å bygge for både deg og de kommende generasjoner. Det er mye som kan være med på å gjøre byggebransjen mer miljøvennlig. Det handler om både materialer og prosesser. Et samarbeid med Svanemerket er et skritt i riktig retning når det kommer til miljøperspektivet i bransjen.

Svanemerket er en non-profit organisasjon og har strenge kriterier som senest ble oppdatert i 2017. Sertifiseringen forsikrer deg om at vi som virksomhet ta miljøet på alvor. Ordningene administreres av Nordisk Miljømerkingsnemnd, noe som betyr at et svanemerket hjem er energi- og miljøvennlig.

Det stilles strenge krav til skadelige stoffer i materialer og produkter, og er man i tvil vil også disse bli unngått. Et svanemerket hjem skal ha et godt inneklima, som sikres igjennom krav til ventilasjon, isolasjon og fuktsikting. Det tas også høyde for plassering av vinder så dagslyset utnyttes best mulig.

Så hva står svanemerket for? Det står for et grønt ansvar og bevissthet. I et svanemerket hjem kan du være sikker på at byggeprosessen har vært under oppsyn og at alt fra produksjon til sortering av avfall er utført med hensyn til miljø og ønsket om en grønn fremtid.

Eksempler på hva som utgår ved svanemerking?

  • Stoffer som kan skade forplantningsevnen
  • Stoffer som ikke er sikre under graviditet
  • Stoffer som kan være kreftfremkallende

På www.svanemerket.no kan du lese mye mer om svanemerking i Norge.