For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Bærekraftig innredning

Å velge miljøvennlige møbler og interiør er ikke alltid helt enkelt, men det er et par små ting som er gode å huske på, og som både bidrar til et sunnere inneklima og er bedre for miljøet.

Når vi snakker interiør og innredning, er det som regel ikke miljøet som står i fokus. Derimot er det snakk om farge, form og materialer – det handler om estetikken og et spesielt uttrykk man vil skape slik at hjemmet får det personlige preget vi er ute etter. Likevel kan man med enkle triks gi innredningen en litt mer miljøvennlig undertone.

Vi svanemerker boligene våre
Les mer

Tenk polstring

Møbler, dyner, puter og liknende har ofte fyll eller polstring. Her kan det være smart å unngå syntetiske materialer, og heller velge en naturlig polstring bestående av en kjerne av strie, hestehår, naturgummi og kokosfibre. Det kan noen ganger være litt vanskelig å finne slike møbler. En alternativ løsning er å trekke om et brukt møbel med naturlige tekstiler.

Second-hand

Gjenbruk er miljøvennlig på flere måter. Eldre møbler fra 60-tallet og enda lengre tilbake er ofte laget med høy kvalitet og består av naturlige materialer. Brukte møbler avgir normalt også mindre stoffer og kjemikalier enn nye. Hvis du ikke er så heldig at du kan arve, kan du gå på skattejakt og finne dine nye brukte møbler på garasjesalg, loppemarked, i antikkbutikker eller online. Vil du ikke gå all-in på bruktmøbler, er det flott å mikse nytt og gammelt.