For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Lampe trends 2018

Lys opp med stil

Vi har besøkt utallige messer og visningsboliger for å finne ut av hvilke lyskilder som kommer til å pynte opp i hjemmene våre den kommende tiden. Her får du årets mest spennende lampetrender.

Lamper og belysning får mer og mer plass i hjemmet, og prognosen for 2018 er klar: lys opp og tørr å sette lampen i fokus. I tillegg til å utføre opplagte funksjoner gir lampens utforming og belysning karakter til hjemmet. Og glem for all del ikke å tenke miljøvennlig, med en lysdimmer får du en hyggeligere belysning samtidig som lampen din trekker mindre strøm. 

Matte lampekupler i hele hjemmet

Runde lyskilder i opalglass ses overalt. Den enkle formen sammen med det matte glasset gir en flott kontrast mellom lys og skygge. Kuplene kan settes i kombinasjon for å skape en moderne lysekrone, men den står også fint alene – på veggen, i taket eller som en bordlampe. Den har ofte en lampekropp i sort metal, messing eller marmor. En annen farge vi kommer til å se mer av er sølv, noe som også gjenspeiles i lampekroppen.

Svart stål dominerer lampekroppene

Svart er virkelig en farge vi ser mye av i detaljer – også på lamper. Den mørke fargen matcher med det meste og lar dessuten lyset få spille hovedrollen i lampen.

Fremtidens belysning

Utenom lamper som gir karakter til og utfyller rommet ser vi også mer minimalistisk belysning i form av lysrør. Lampene har både fremtid og design i fokus, og kan eksempelvis justere farge etter behov og dimmes ved berøring. Dette er fremtidens belysning.

Naturlig preg på form og materialer

Vi har lenge vært glade i interiør som fører oss nærmere naturen, dette gjelder også lamper. Vi tar naturen inn i hjemmene våre for å skape en følelse av ro og avslapning, og dette vises også i tidens lampedesign.

Finn frem din dyriske side

Dyr er tendens vi har sett mye i puter og annet interiør. Dette er belysning for den lekne som gir et egdy uttrykk til rommet.

Belysning i barnerom

På barnerommet trengs det godt med lys til lekeområdet. Leken og kreativ belysning skaper et trivelig rom der barna kan utfolde seg og vokse.