For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Innredningstips til balkongen

Balkong innredningstips

Tre innredningstips for en trivelig balkong

Det kan være vanskelig å skape den rette stemningen på balkongen eller terrassen. Mange ønsker å skape en lun stemning, samtidig som det skal være plass til å bevege seg rundt. For å lage en utendørs oase hvor det er lett å trives, kan man helt enkelt implementere samme tankegang som når man innreder innendørs. Vi har samlet tre viktige komponenter for å skape en trivelig balkong eller terrasse.

Tepper og tekstiler

Man trenger ikke nødvendigvis bruke utendørstepper på terrassen. Både bomull, jute og sisaltepper er gode alternativer for å skape en lun stemning. Samtidig kan det være lurt å tenke på at teppene vil bli utsatt for slitasje i form av sol, vind og vann. Ta derfor teppene inn når de ikke brukes, eller velg et teppe som kan vaskes, som for eksempel en bomullsmatte.

Balkong innredningstips
Balkong innredningstips
Balkong innredningstips

Belysning

I dag finnes det et bredt spekter av belysning for utemiljøer. Pendellys, bordlamper og gulvlamper til utendørsbruk er tilgjengelig i alle prisklasser. Et annet alternativ er solcelledrevne lamper, på denne måten kan til og med uteplasser uten strøm få behagelig belysning.

Elektrisitet og solceller er bra, men det er ikke mange ting som er hyggeligere enn å tenne levende lys. Et tips er derfor å dekorer balkongen med flere lykter eller lysestaker for å skape en god atmosfære på uteområdet ditt.

Balkong innredningstips
Balkong innredningstips

Planter og vekster

Planting og dyrking er ikke kun for hager. På balkongen kan du bruke både balkongrekkverk og vegger til dyrkingskasser, da holdes gulvflaten fri for annen innredning. Dette er spesielt nyttig hvis du har en liten balkong, fordi den da kan oppleves som mindre overfylt enn hvis du plasserer alt på gulvet. Mange drømmer om å lage en kjøkkenhage på terrassen, men er usikker på hva som skal til og hvor man skal starte. Dette kan du lære mer om i våre tips til kjøkkenhage på terrassen.

Balkong innredningstips
Balkong innredningstips
Balkong innredningstips