Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Innredning

Bæredyktig innredning

Å velge miljøvennlig møbler og interiør er ikke alltid helt enkelt, men det er et par små ting som er gode å huske på, og som både bidrar til et sunnere inneklima og er bedre for miljøet.

Når vi snakker interiør og innredning, er det som regel ikke miljøet som står i fokus. Derimot er det snakk om farge, form og materialer – det handler om estetikken og et spesielt uttrykk man vil skape slik at hjemmet får det personlige preget vi er ute etter. Likevel kan man med enkle triks gi innredningen en litt mer miljøvennlig undertone. 

Velg naturmaterialer

Velg naturlige materialer som massivt tre, bambus, lin, hamp og ull. Unngå plastikk, syntetiske elementer og kunstige materialer, disse gjennomgår ofte flere miljøskadelige prosesser under fremstilling, og kan samtidig inneholde helseskadelige stoffer.

Se etter miljømerker

Et utvalg møbler er miljømerkede, noe som betyr at de har blitt testet og godkjent. Velg for eksempel produkter med Svanemerket, EU-merket eller Fairtrade, du er da sikret at en uavhengig part har godt god for produktet med tanke på helse og miljø.

Tenk polstring

Møbler, dyner, puter og liknende har ofte fyll eller polstring. Her kan det være smart å unngå syntetiske materialer, og heller velge en naturlig polstring bestående av en kjerne av strie, hestehår, naturgummi og kokosfibre. Det kan noen ganger være litt vanskelig å finne slike møbler. En alternativ løsning er å trekke om et brukt møbel med naturlige tekstiler.

Second-hand

Gjenbruk er miljøvennlig på flere måter. Eldre møbler fra 60-tallet og enda lengre tilbake er ofte laget med høy kvalitet og består av naturlige materialer. Brukte møbler avgir normalt også mindre stoffer og kjemikalier enn nye. Hvis du ikke er så heldig at du kan arve, kan du gå på skattejakt og finne dine nye brukte møbler på garasjesalg, loppemarked, i antikkbutikker eller online. Vil du ikke gå all-in på bruktmøbler, er det flott å mikse nytt og gammelt.

Investér i kvalitet

Sats på kvalitet og klassisk design når du kjøper nye møbler. Møbler som varer i lang tid og har et tidløst design holder lengre. Hvis du senere ønsker å skifte ut møblene, har de som oftest en høy gjensalgsverdi.