For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Innredning av barnerom

Er du i gang med å skulle innrede et nytt barnerom? Dette er et koselig og spennende prosjekt fordi det ligger mange drømmer og forventninger i det å innrede et barnerom. Uansett om du innreder et rom som skal være til et lite barn eller et litt eldre barn så er det gøy å forestille seg barnets fremtidige liv der inne. Hvis du leser litt videre her er det masse spennende inspirasjon for innredning av barnerom å hente!

Lyst og dust

Det første man ofte gjør når man innreder et nytt barnerom er å male eller tapetsere veggene. Hvis man googler inspirasjon for barnerom kan man se hva som er den moderne fargepaletten i 2021 – duse, lyse og varme farger. Grønt, oransje eller rosa er fantastiske bakgrunnsfarger for veggene. Dette er fordi det gir ekstra farge til barnerommet, uten at det gjør rommet for utfordrende å innrede.

Selv om det gjerne skal være lyse og duse farger kan man gjøre det litt mer spennende ved å tapetsere én av veggene med en mønstret tapet. Dette kan være et barnevennlig motiv som er spennende og pent å se på, med morsomme detaljer, som passer fargepaletten på resten av veggene.

Små møbler gir mer spillerom

Det sier kanksje seg selv, men små mennesker trenger ikke store voksen-møbler. Likevel er det mulig å bruke litt voksen inspirasjon når man skal innrede barnerom. Forestill deg at du har en ettroms leilighet som skal innredes, og gå til anskaffelse av hva den ville trengt.

Her kan du se for deg et lite bord med et par små stoler til. En liten hylle med ting som er innen rekkevidde for et barn. En koselig seng i et hjørne. Et fint teppe midt på gulvet som er deilig å sette seg ned på. Selv om møblene skal tåle å lekes med kan du fortsatt gå etter farger og materialer du setter pris på og som passer inn i resten av fargepaletten.

En av grunnene til å innrede barnerommet på denne måten er å gi rommet mange forskjellige lekestasjoner så det gir mulighet for flere forskjellige aktiviteter. Et rom med små møbler gir mulighet til mer innredning enn man skulle tro, så slå deg litt løs!

Inspirasjon til barneromsdekor

Tre gode tips for å gjøre barnerommet ekstra koselig er:

  • Flere store puter med pent og deilig trekk, plassert på gulvet inntil en vegg. Dette gir en koselig lese- eller pusleplass, og gir litt tekstil og farge til rommet.

  • Hyller hvor bamser kan være synlig og på display. Bamser er fint å pynte med og koselig å ha fremme.

  • Pynt med girlander og lyslenker, for eksempel rundt sengen eller over en lesekrok, for ekstra kosefaktor.

  • Praktiske løsninger for den voksne

Gjør også barnerommet tilgjengelig og behagelig for deg å befinne deg i. Noe grunnleggende alle barnerom bør ha er en voksenstol. Å ha en deilig og myk lenestol du kan sitte i å lese eventyr om kvelden gjør at din opplevelse blir enda bedre også.

Få mer inspirasjon til innredning