For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Innredning av bad

Badet er et rom i boligen som skiller seg mye fra resten av hjemmet. Her skaper du ikke bare en helt egen stil, men også en følelse som inntreffer med det samme man åpner døren. Akkurat nå er det veldig moderne å innrede badet så det får et avslappet og spa-lignende uttrykk – et rom for velvære. Roen senker seg over deg og følelsen av utmattelse og stress forsvinner. Se det er den riktige spa-opplevelsen, og det er denne baderomsinspirasjonen til vi ønsker å gi deg her.

Farger og tekstiler – gjør badet til et vakkert syn.

Første sansen man benytter når man går inn på badet er synet. Alt ettersom hvilke fliser og materialer som pryder vegger, gulv og tak, kan du velge gode farger og tekstiler som passer til, og som passer godt sammen.

Det kan gi et pent helhetsinntrykk om alle håndklærne er i samme stil – både til kroppen og til hendene. Det samme gjelder badematten på gulvet. Du kan til og med velge et dusjforheng i samme fargenyanse.

Utover dette kan de tingene på badet man kanskje helst vil skjule også gjøres til en delikat del av interiøret. Med et matchende lite søppel-spann og do børste-hylster får du inkorporert nødvendige baderomsting i den helhetlige stilen. Hvis du har skittentøyskurven på badet kan denne fordelaktig være i et naturmateriale, som bambus eller flettet strå.

System gir ro i sjela

Systemer gir ro i sjelen. Bruk derfor ikke for mange farger eller mønstre når du dekorerer. Bruk pene esker og knagger for å gi rommet symmetri og minst mulig visuelt støy. Eksempler på måter du kan lage et behagelig system er:

  • Pene små esker til smykker
  • Ha pene og stilrene produkter fremme, og sett ellers alt med sterke og forskjellige farger eller mønster inn i skap og skuffer
  • Sorter og lag gode systemer i skuffer og skap så du får glede av det du har når du åpner de

Ta naturen med inn

Badet er et våtrom og er et naturlig sted å fylle opp med planter, som tåler en del fuktighet og varme. Å bruke grønne planter på badet skaper et godt miljø og god luft på et rom som ellers kan være litt innestengt til tider. På den annen side har planter fortsatt behov for lys, og er det ikke det på rommet kan du overveie å kjøpe noen pene, kunstige planter.

Planter gir også oss mennesker en følelse av ro og velbehag, og er perfekt å bruke til å innrede badet med. Mange går ut i naturen når de søker ro og fred, og det er den stemningen du kan ta med deg inn på badeværelset ved å bruke grønne planter i innredningen.  

Duft er nøkkelen til velbehag

Badet brukes til så mangt, og det er derfor en god ide å sørge for at også luktesansen også tilfredsstilles når man kommer inn på badet. Dette kan enkelt gjøres med en form for duft. Her kan du velge det du er mest komfortabel med, da noen er mer sensitive til dufter enn andre. Det mange ender opp med å bruke er enten duftlys eller duftpinner, fordi det ikke bare dufter godt, men også er dekorativt. Her kan du også velge noen farger som stemmer overens med det resterende interiøret.

Få mer inspirasjon til innredning