For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Innredning av kjøkkenet

Det er kanskje forskjellig fra hjem til hjem hvor det er man liker å samle seg for å tilbringe kvalitetstid sammen. Likevel, selv om man kanskje ikke tenker over det til daglig, er det kjøkkenet som er stedet i hjemmet hvor man ender opp med å stå og skravle og gjøre hyggelige aktiviteter sammen mye av tiden. Kanskje ender man opp i stuen eller ved spisebordet til slutt, men enormt mye tid benyttes på kjøkkenet, og enda mer i hjem som har et hyggelig kjøkken man kan samles i. I det følgende har vi samlet gode tips og triks til hvordan du kan gjøre ditt kjøkken enda mer innbydende med innredningen.

Lys og varme er godt grunnlag for samvær

Kjøkkenet er et verksted hvor du bruker hendene og øynene, og lager alle mulige fristende godsaker. For noen er dette en gledelig hobby, for andre er det noe som krever litt øvelse og tålmodighet. Uansett hvem man er så er det behov for god lyssetting i denne type rom.

Sørg for å ha flere lyskilder forskjellige steder i rommet, og spesielt der du vet du kommer til å stå og holde på mye. Bruk gjerne en kombinasjon av spotter over kjøkkenbenken og mer kreativ, hyggelig belysning som også kan brukes som dekorasjon, for eksempel i taket.

Når man trenger mye lys er det viktig at man velger noen litt varme toner. Dette skaper et koselig miljø som gjør at man har lyst til å oppholde seg der lenge.

3 tips: kjøkkeninspirasjon

Hvis du føler at innredningen er mer praktisk enn estetisk, så husk at du med bare noen få redskaper kan gjøre de praktiske oppgavene til en naturlig del av innredningen. Kjøkkenet er et arbeidsrom, og derfor er det viktig at alt har en plass og funksjon. Gå etter følgende 3 gode råd, og du vil oppleve at kjøkkenet blir mer moderne å se på.

  • Friske krydderurter i små potter på bordet eller i vinduskarmen gir liv og lukter godt.
  • Tekstiler i harmoniske farger, i myke og bæredyktige materialer – som kjøkkenhåndklær og strikkede kjøkkenkluter.
  • Lag en kaffe- eller te-stasjon hvor du kan ha dine fineste kopper på utstilling og sette te/kaffebønnene frem i en pen beholder.

Systematisk kaos skaper et pent og koselig kjøkken

Kjøkkenet er et sted som lett kan gå fra pent og tilfredsstillende til kaotisk og rotete. Dette er også meningen da man i prosessen, av for eksempel matlaging, skal ha muligheten til å utfolde seg. Likevel kan man lage et system i kaoset.

Sørg for å bruke skuffer og skap til å sette vekk de tingene som ikke er så pene å se på, men ha fremme det som er dekorativt og samtidig har en funksjon. Et kjøkken tåler å ha ting stående fremme hvis man er god til å bruke pene bokser, kurver eller beholdere.

På et kjøkken har man utrolig mye frihet med tanke på hva som kan benyttes som dekorasjon - grønnsaker, oljer, godterier og skjærefjøler i tre er bare noen eksempler. Finn en plass til alt, og tillat deg å bruke god tid på systemet på kjøkkenet. Det vil du sette stor pris på i tiden fremover.

Atmosfæren er avgjørende

Når man innreder kjøkkenet, er det å skape en god atmosfære en viktig faktor. Anskaff deg en fin høyttaler eller radio så du kan sette stemningen med litt bakgrunnsmusikk. Ta noen av lysestakene fra stuen med og plasser dem på kjøkkenbenken eller i vinduskarmen, og tenn levende lys. Gjør kjøkkenet til et rom folk trekkes mot, og du vil alltid ha selskap mens du lager mat.

Få mer inspirasjon til innredning