For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Kontorinnredning til deg som har arbeidsdagen hjemme

Et kontor skal inspirere, det skal skape energi og det skal gi deg lyst til å tilbringe tid der. Kontoret er stedet hvor vi utretter noe. Vi er med på å bringe verden fremover, og vi gjør en innsats for å ha et godt liv for oss selv og de vi er glad i. Det er et sted vi tilbringer mye tid, derfor er det viktig å fokusere på innredning av nettopp dette rommet. Hvis du trenger litt inspirasjon og tips til innredning av kontor er det bare å lese med her.

Når man innreder kontoret hjemme er det viktig at man gjør det til et rom som skiller seg fra resten av boligen. Det må føles som om man er på et kontor, noe som også gir følelsen av at arbeidsdagen er over når man går ut av rommet igjen. På samme tid må det være et sted hvor man føler seg inspirert, og som gir energi til å bruke hele dagen sin der. Dette får man til med noen enkle grep. Her er tre tips som vi vil utdype etterfølgende:

  • Masse dagslys
  • Lett og luftig innredning
  • Praktisk pynt

Lys opp hverdagen på hjemmekontoret

Er det noe som holder en våken og som gir energi så er det dagslys. Pass på å sette skrivebordet ditt så det ikke vender vekk fra sollyset. Ha lette, tynne gardiner som du kan trekke for hvis solen blir for skarp. På denne måten kan du få dagslys inn uten at øynene forstyrres. Et godt materiale å benytte seg av i denne forbindelse er lin – pent, naturlig, moderne, og slipper inn noe lys, samtidig som det lukker ute det skarpe lyset.

Innred også kontoret med flere lyskilder, for å sørge for godt med lys i det mørke vinterhalvåret. Ha for eksempel lys i taket, på skrivebordet og en stålampe i et hjørne. Dette gir et varmt og hyggelig preg, samtidig som det lukker mørket ute.

Lett stemningen med luftig kontorinnredning

En faktor som kan suge energi er et tungt møblert rom. Uansett hvor stort rom du har, prøv så vidt det er mulig å ha en del gulvplass tilgjengelig. Benytt deg av en minimalistisk stil så du kan hvile blikket i et rom med masse luft og føle deg lettet. Lyse materialer er avgjørende her. Dette kan være møbler i lyst treverk, lyse gardiner, et lyst teppe eller noe lignende.

Selv om du har et stort skrivebord, kan du gjøre kontordekoren lettere ved å holde den ren og ryddig. Bruk esker og skuffer til å oppbevare små gjenstander - da blir det lettere å holde kontoret pent.

Det estetiske uttrykket er viktig

Selv om det er innredning av kontoret, trenger dette rommet også noen estetiske dekorasjoner. Pynt gir glede, og glede gir arbeidsvilje. Hvis du har en bokhylle, kan du prøve å sortere bøkene dine etter farge. Du kan henge bilder på veggen som fungerer som inspirasjon eller er relatert til yrket ditt. Og sist, men ikke minst, er det viktig med planter. Planter skaper et sunt og friskt miljø i rommet, og gir deg det det du trenger for å jobbe på til arbeidsdagen er over.

Få mer inspirasjon til innredning