For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Liten balkong inspirasjon

En liten balkong skal utnyttes til det fulle, og den har ofte mer potensiale enn man tror. Å ha en balkong skal man verne om, og selv om man ikke har mye plass å jobbe med, kan man virkelig få skapt seg et optimalt uteområde der. Det som er viktig er å utnytte hver minste kvadratcentimeter, og så vil du kunne nyte balkongens fulle potensiale. Hvis du trenger tips til å innrede en liten balkong så vil vi gjerne tilby deg brukbare tips her.

Møbler og innredning på den lille balkongen

Når det kommer til å innrede en liten balkong må man ta stilling til om det skal være en plass hvor man samler flere mennesker og er sosial – eller om det skal være ditt helt private avslapningsområde hvor du skal kunne breie deg ut så mye som mulig.

Ved førstnevnte er det smart å ikke fylle opp med for mange stoler, da disse tar veldig mye plass. Skaff deg kanskje én eller to så du kan sitte så behagelig som mulig når du bruker balkongen alene, men suppler med en liten benk da dette gir flere sitteplasser på mindre areal.

Hvis det derimot er sistnevnte kan du koste på deg én god stol, som kanskje til og med gir mulighet for å lene seg litt bakover og legge bena opp. Utover dette er et bord alltid essensielt, og en god løsning kan være ett som festes til rekkverket, så bordbenene ikke skal oppta noe plass.

Nyt frodig pynt på den lille balkongen

Uansett størrelse på balkongen kan det nesten aldri bli nok planter. Planter gir liv, skaper stemning, og gir øyet noe å kikke på.

En balkong gir både mulighet til å gro fargerike blomster, grønne planter og spiselige vekster. Benytt de mulighetene du har til å fylle på med frodig pynt, uten å bruke for mye av gulvplassen. Planter kan henges både på rekkverket, på husveggen og fra balkongen over, hvis du har mulighet til det.

Vekster har en fantastisk evne til å gi inntrykk av at man befinner seg i naturen, noe som er høyt verdsatt for mange når de befinner seg på en liten balkong midt i bysentrum, omgitt av bygninger.

Skap stemning med tekstiler og belysning

Kronen på verket for å innrede en liten balkong til å være hjemmekoselig med et personlig preg er å benytte tekstiler og lys. Puter med farger eller mønster på sitteplassene, koselige tepper man kan pakke seg inn i, og kanskje til og med et gulvteppe på balkonggulvet gjør underverker. Velg en stil som er gjennomgående i alle tekstilene så balkongen får et fullendt preg – er du mest interessert i moderne bohem-chic, eller liker du bedre kos og hjemmestrikk?

Belysning på en liten balkong gir også et hjemmekoselig og trygt inntrykk, og her finnes det mange valgmuligheter. Noen benytter seg av en lyslenke som er viklet rundt balkongens rekkverk. Disse kan både være i varmt, gult lys eller i forskjellige farger. Andre benytter seg av lykter som kan stå på gulvet og på bordet, og som gir mulighet til å tenne ekte, levende lys. De sene sommerkveldene blir uforglemmelige og lange med riktig belysning.

Vil du ha flere innredningstips? Du finner flere gode innlegg om inspirasjon til ditt hjem her hos Bonava.

Få mer inspirasjon til innredning