For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Smarte løsninger for små leiligheter

Hvis man ønsker å bo i en større by i Norge i dag, må mange nøye seg med en mindre leilighet. Her går man kanskje på kompromiss med plass for å få lov til å bo sentralt og i nærheten av jobb, studier og sine nærmeste. Hvis man bruker litt tid på å undersøke leilighetens potensiale vil man finne ut at få kvadratmeter kan brukes til mye! For å sette i gang inspirasjonen hos deg som bor i, eller skal flytte inn i, begrenset med plass, vil du her få noen smarte løsninger for små leiligheter.

Lys skaper ekstra romfølelse

Gjør så god bruk av lys i leiligheten som mulig. Hvis du har et sted i leiligheten du tilbringer mye tid – f.eks. ved spisebordet eller i sofaen – så plasser dette ved et vindu. Jo mer du ser av det som er utenfor leiligheten, jo mer romfølelse tar du med deg inn.

Bruk mange lyskilder. Utover taklamper kan man benytte seg av små lysløsninger til inni hyller og skap, som ledstrips eller lignende. Denne typen smarte løsninger for små leiligheter gjør at, selv om man må fylle litt opp med møbler til oppbevaring, så lyses plassen opp fra innsiden, og det gir inntrykket av å ikke fylle like mye.

Minimalisme så langt det lar seg gjøre

Man kommer ikke vekk fra at en leilighet må ha noen grunnleggende møbler og ting for å fungere som et hjem, selv om leiligheten er liten. Derfor er det viktig å ta gode valg når det kommer til hva man fyller opp med.

Det er smart å alltid vurdere om en ting har bruksverdi. Ikke fyll opp med for mange ubrukelige pyntegjenstander, men gå etter en minimalistisk stil. Tre tips som er smarte løsninger i små leiligheter når det gjelder pynt og god stemning:

  • Velg et pent og dekorativt bilde til å ha på veggen
  • Sett frem vaser, disse er dekorative både med og uten blomster
  • Sorter bøkene i bokhylla etter farge

Små leiligheter, smarte løsninger og god organisering

Gå grundig gjennom tingene dine og still deg selv spørsmålet: «når brukte jeg denne sist?». Hvis det er sjeldent, kan du kanskje låne dette av noen du kjenner de få gangene du bruker det. Gi det bort eller selg det som ikke har god bruksverdi.

Det kan lett begynne å flyte med ting i en liten leilighet, så hold tingene dine organisert. Det som ikke er pent, burde så vidt mulig gjemmes inn bak skapdører eller i smarte kasser under sengen eller oppå klesskapet. Ta mål og finn smarte oppbevaringsløsninger som passer hos deg, og utnytt den plassen du har – om det så betyr å henge hyller eller klesstativ fra taket.

Få mer inspirasjon til innredning