For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser
Bonava Skjoldhagen Fana

Arnulf og Bjørgs historie

Lett på tå og i fint, muntert driv, fyker Arnulf Holm (90) gjennom byggeplassen på Skjoldhagen. 90-åringen og hans kone, Bjørg (85) skal for første gang i sitt liv kjøpe leilighet.

– Vi har bodd i en enebolig siden 1958. Nå var det på tide å debutere på nybolig-markedet. Valget falt på Bonava av tre grunner; beliggenhet, kvalitet i Skjoldhagen-prosjektet og veldig hyggelige og profesjonelle ansatte, sier supersenior-ekteparet fornøyd.

Men så er det nok snakk: Tempoet settes opp.

- Få opp farten, unge mann. Vi gleder oss til å se leiligheten vår, sier Arnulf og tar innersvingen på Bonavas utsendte. Så fort akselerer 90-åringen, at han plutselig mister oversikten over hvilken blokk han skal flytte inn i.

Overlevd mye

Ekteparet ble født på slutten av 1920-tallet. De har overlevd verdenskrig og snikende virus før.

- Jeg tror ikke Korona biter på oss, men takk for at dere bryr dere, sier Arnulf i det han får utdelt håndsprit før han for første gang skal se leiligheten sin sammen med sin kone. Sammen med 40 andre leilighetskjøpere, var de nylig invitert inn på byggeplassen for å sjekke ut leiligheten sin.

Ekteparet har aldri kjøpt leilighet før. Begge to kommer fra et relativt romslig hus på Hordnes i Fana bydel. De giftet seg i 1956, og flyttet inn eneboligen i 1958.

Arnulf slår gresset med hjå enda, og har alltid likt å ta vare på den store eiendommen de nå flytter fra. Men nå vil friskusen han prøve et enklere liv.

Gleder seg som små unger

- Hmmm. Det er ikke noe i veien med synet, men nå gikk det litt fort i svingene her, humrer supersenioren. Noen meter bak kommer konemoren (kallenavnet Arnulf har på sin kone, Bjørg. Konemoren betyr kone eller frue, på alle andre dialekter enn bergensk) i et mer rolig tempo.

Hun har selvsagt mer oversikt over hvor deres nye leilighet på Skjoldhagen befinner seg.

Med litt hjelp fra en Bonava-ansatt blir det geleidet i riktig retning.

Bonava har leiligheter til førstegangskjøpere, små og store familier, aleneboere og seniorer. Men det er første gang Bonava selger til et ektepar i 90-årene. Såkalte superseniorer.

- Vi synes dette er veldig gøy. Første gang vi møtte dem trodde vi at de var godt oppi 70-årene. De holder seg i kjempegod form, og gleder seg som små unger til å flytte inn i sin leilighet i Skjoldhagen, sier Linda på Bonavas kundeservice.

Europarekord i leilighetskjøp

Bonava har kontorer i åtte land, og så vidt kan sjekke, er det ingen andre land som har så gamle kjøpere som ekteparet Holm fra Bergen.

- Vi tenker ikke så mye på det med alder. Vi holder oss frisk og rask, og tar dagene som de kommer. Nå blir hverdagen litt enklere nå vi kan flytte inn i Skjoldhagen. Konemor har ønsket å flytte inn i splitter ny leilighet lenge. I det siste har også jeg skiftet mening, sier Arnulf.

Bjørg legger raskt til:

- Jeg kommer til å savne sjøen, men det er veldig fint her også. Og gamle huset vårt er i trygge hender. Der flytter barnebarnet vårt inn med sin nye kone. Om vi savner «landlivet» på Hordnes, tar vi bussen. Eller Arnulf kjørerVerre er det ikke, sier Bjørg.

- Men nå var det på tide å kjøpe en vedlikeholdsfri leilighet. Jeg tenker på konemoren. Jeg er jo ikke her for alltid, sier Arnulf et lurt smil.

- Vi tar trappen

De to superseniorene går med overraskende lette skritt trappen opp til andre etasje i blokken de skal flytte inn om noen måneder.

- Det kommer nok heis, men det er bra mosjon å ta trappen sier de to. Begge har hjelm på hodet, Bonava-vester og vernesko. Og blikket et spent rettet mot inngangsdøren til deres neste hjem.

- Se her, ja. Det er så enkelt. Så flott. Ikke mye vedlikehold her. Utrolig uvant at alt er splitter nytt. Er Ikke dette bare luksus? humrer Arnulf mens han slipper konemor først inn døren.

Tomromsleiligheten er akkurat passe stor nok til de to. De har også en flott terrasse med sol til langt på kveld. Rett nedenfor er det et bybanestopp. I underetasjen kommer det flere spennende butikker. Blant annet to kafeer hvor ekteparet kan nye et godt måltid eller to.

- Her på terrassen skal vi bare kose oss, ikke sant, konemoren? sier Arnulf, og sender fruen et ømt blikk.

- Det skal vi, men jeg har også alliert meg med noen naboer om å ta fredagspils eller to på en benk i hageanlegget, humrer Bjørg.

Se mer om Bonava