For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Et nytt kapittel på Sandsli

– På Sandsli har vi alt vi trenger. Gode turstier som egner seg godt til joggeturer, butikker, treningssenter og bare to minutter til bybanen. Skulle vi mangle noe er det bare en kort tur med bybanen til Lagunen. Da vi skulle kjøpe gardiner til leiligheten var vi hjemme igjen på under en halvtime med de nye gardinene, forteller kjæresteparet Anna Vasslid Valvatne (25) og Tormod Bjelland Litlabø (24).

Både Anna og Tormod har vokst opp på Stord, en øy sør for Bergen. Før påske fikk de endelig overta sitt nye hjem på Sandslitunet etter å ha bodd og studert i Bergen sentrum i fem år. Til sommeren går de begge rett inn i ny jobb, og da var det på tide med mer plass.

Aktiv hverdag på Sandsli

På Sandsli finner man flotte tur- og treningsmuligheter som paret liker å dra nytte av. Ikke minst gir de grønne omgivelsene katten Hermine en mer spennende hverdag.

– Området minner oss om Stord. Her er det grønt og landlig, og så er det mye mer spennende for katten vår Hermine å bo her enn i sentrum. Vi har fine turområder som for eksempel Skranevatnet og Storrinden. Vi er glade i å ta en joggetur, da er det godt å komme seg unna underlag som asfalt. I tillegg har vi et treningssenter like i nærheten hvor vi har vært og spilt padel og squash, forteller paret.

Personlig preg på hjemmet

Anna og Tormod kom tidlig inn i prosjektet og fikk gjort alt de ville av tilvalg. De har blant annet oppgradert kjøkkenet og satt et mer personlig preg på hjemmet sitt.

–  For at leiligheten skulle føles som vårt hjem har vi oppgradert kjøkkenet og malt veggene i stuen med fargen «Humble Yellow». Vi har fått god hjelp fra Bonava på tilvalgsmøtene, og er veldig fornøyd med både kvalitet og hvitevarer, forteller Anna

Knirkefritt å bo på Sandsli

Når man kjøper et hjem fra Bonava får man løpende oppdateringer fra byggeprosessen, invitasjoner til nabolagsarrangement og det opprettes styre før boligene overtas.

–  Bonava har vært gode på å informere underveis i prosessen, og ikke minst har de vært svært hyggelige og hjelpsomme. Bonava hjalp til med å opprette sameie og styre, ga oss mye praktisk informasjon og var veldig behjelpelige slik at det ble en glatt overtakelse av boligen, forteller paret.

Når vi prater med Anna og Tormod har de rukket å bo der i litt over en måned. I oppdraget om å utvikle verdens lykkeligste nabolag er det godt å høre at folk i nabolaget trives.

– Her bor det en god miks av mennesker, alt fra unge til eldre. Naboene er hyggelige, og det går knirkefritt å bo her.

Enkelt for familie og venner å komme på besøk

I løpet av 2022 kommer det ny tunell mellom Rådal og Svegatjørn. Med parets tilknytning til Stord gir det en raskere reisevei mellom sitt barndomshjem og Bergen.

–  Vi bruker vanligvis hurtigbåt fra Flesland eller buss. Det er enkelt å komme seg til Stord og å få venner og familie på besøk, men med tunellen som kommer vil det går enda raskere å komme seg til og fra, uttrykker Anna.