For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Susanne og Mortens historie

Susanne og Morten har bodd i sitt Townhouse i Landsbyen, Åsane, i 6 måneder, og har allerede rukket å bli veldig glade i hjemmet og nabolaget. Vi ble invitert hjem til det imøtekommende paret som mer enn gjerne vil vise frem den flotte boligen og fortelle om prosessen rundt boligkjøpet.

Den unike planløsningen var avgjørende

”Både Morten og jeg var opptatte av at området var sentrumsnært og at tunet var bilfritt. I tillegg var det avgjørende at planløsningen var god og unik, og at parketten samt de andre innretningene i boligen holdt en høy standard”, svarer Susanne på spørsmål om hva som var viktig for dem de da skulle bestemme seg for om de skulle kjøpe en bolig i Landsbyen. Videre forteller hun også at hun synes visningene var hyggelige og informative, og at selgerne var behjelpelige med å gjøre det lettere å forestille seg hvordan townhouset faktisk kom til å bli seende ut.

For å gjøre boligen mer personlig, og for å tilpasse den nettopp våre behov og ønsker, gjorde vi tilvalg på både kjøkken og trapp.

Forløpet etter kjøpsbeslutningen

En av fordelene med å kjøpe prosjektbolig er muligheten til å skreddersy løsningene til individuelle behov. Det dro Susanne og Morten nytte av da de hadde kjøpt sin nybolig i Landsbyen. ”For å gjøre boligen mer personlig, og for å tilpasse den nettopp våre behov og ønsker, gjorde vi tilvalg på både kjøkken og trapp”, sier Susanne. Blant annet valgte paret å skifte den standard benkeplaten på kjøkkenet til en annen variant i samme priskategori; dette tilvalget førte dermed ikke til tillegg i pris, men ga paret det kjøkkenet de ønsket seg.

Fulgte løpende med fra sidelinjen

”Vi synes det var veldig kjekt å gå på befaring i leiligheten sammen med kundeservice, og å følge med under byggeprosessen. Vi kjørte også forbi byggeplassen fra tid til annen for å se hvor langt byggingen var kommet. Det var en kjekk og positiv opplevelse, som gjorde prosessen mer håndfast, samt at vi kunne glede oss over fremdriften”, smiler de nybakte boligeierne. ”Jeg tror arbeiderne til sist kjente igjen bilen vår på tunet”, ler Susanne.

Vi gleder oss til å være hjemme

”Livet i Landsbyen er veldig behagelig, vi gleder oss til å komme hjem hver dag”. Susanne trekker frem at de er flittige brukere av shopping-, restaurant-, og de øvrige innkjøpsmulighetene som ligger rett i nærheten. ”Jeg liker også tanken om at det er et trygt nabolag, her kan foreldre trygt sende barna ut for å leke, da området er bilfritt”, forteller Susanne.

Tanken bak møbleringen var å ha en gjennomgående rød tråd i hele leiligheten

Gjennomtenkt innredningsprosessen

Ifølge både Morten og Susanne, har innredningen av townhouset vært en kjekk prosess som de har kost seg med. Susanne jobber til daglig som visual merchandiser, og er dermed vant til å jobbe med estetiske uttrykk. ”Tanken bak møbleringen var å ha en gjennomgående rød tråd i hele leiligheten. Det skal være en sammenheng mellom alle etasjene som skaper et helhetlig uttrykk”, forteller den kreative damen. Videre ville de at boligen skulle være moderne, men samtidig koselig; eksempelvis har de brukt mange grønne planter som skaper en god atmosfære og et mer levende hjem.

«Med flere soverom kan vi bruke dem til akkurat det vi har lyst til»

Paret er dog ikke helt ferdige med å innrette seg i det nye hjemmet, i fremtiden forestiller de seg at det kommer en lounge i andreetasjen der en av veggene skal males i en spennende kontrastfarge som skal skape litt ekstra liv i rommet. Soverommene skal også males, og en ny seng med nattbord samt lamper skal på plass. Boligen har tre soverom hvorav det andre er tiltenkt å bli kontor eller gjesterom, og det siste mest sannsynlig blir et treningsrom.

Flittig bruk av nabolag og omgivelser

Susanne og Morten synes nabolaget er trivelig og at det er god kommunikasjon mellom beboerne: ”Folk er hyggelige, ivrige og opptatte av å skape et nabolag med godt samhold”. Uteområdene settes også stor pris på. ”Alt fra lekestativ til solsenger til vannspeil brukes flittig”, sier Susanne, som spesielt trekker frem vannspeilet som en naturlig møteplass der det er lav terskel for å møte nye naboer og bli bedre kjent.