For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Wenche Schjetne historie

Gleder meg til å nyte livet i Skjoldhagen

Jeg ser fram til å dra nytte av de flotte uteområdene her. Bonava har lagt alt til rette for å skape et godt nabolag for oss på Skjoldhagen, sier nyinnflyttede Wenche Schjetne. Hun sitter og koser seg med en kopp te, midt i flyttelasset sitt i 2. etasje på Skjoldhagen, blokk A.

Etter en strabasiøs tur fra et sterkt Covid-19-preget Colombia hvor svigerdatter og barnebarn bor, har hun endelig funnet plassen i sofaen på Skjold.

- Jeg flyttet inn for to dager siden. Unnskyld meg for rotet. Men slik er det visst når man flytter, smiler Wenche.

Vil du vite mer om Skjoldhagen?

Debuterer som leilighetskjøper

For hun har ikke flyttet mye i sitt liv. Mye er uvant. Etter en runde med Kundeservice, fant hun ut at nye kjeler og panner må kjøpes. Induksjonsovnen blinket og protesterte da de gamle pannene prøvde seg.

- Jaja, det var kanskje på tide allikevel. Jeg må sende min datter av gårde til Ikea, sier Wenche.

Etter 45 år i hus på Natlandsfjellet, er hun glad for at hun for første gang i livet kjøpte en splitter ny leilighet. Fra sin nye bolig, ser hun rett ned på Bybanen og Skjold Bybane-stopp.

- Skjoldhagen er litt landlig, men samtidig veldig sentralt. Lagunen et stopp unna, og Nesttun tre stopp unna. Jeg har det jeg trenger i nærheten. Og om to måneder kommer det en koselig kafé i underetasjen her. Jeg gleder meg allerede, sier hun.

Fått god hjelp
Wenche forteller at hun har fått god hjelp av Bonava før, under og etter innflytting.

- Jeg er en eldre dame, vet du, og jeg setter pris på god hjelp. For meg er dette en ny opplevelse. Det er mye å forholde seg til. Innebygget fiber, nye stekeovner og aircondition ... alt er splitter nytt og veldig bra. Mine venner, som jeg kaller dem, i Bonava – har vært helt fantastisk til å hjelpe meg.

- Jeg håper ikke jeg har plaget dere for meget? sier hun til René Nilsen fra Kundeservice som har kommet inn i leiligheten.

- Neida, Wenche. Vi er her for å hjelpe deg. Og ikke minst tar vi vare på våre unge, førstegangskjøpere, spøker René bak munnbindet.

Pushet meg i flere år
Wenche får opp TV-en på veggen, og forhåpentligvis nye panner og kjeler på plass før jul. Men barna hennes har «mast» på henne i flere år om at hun burde flytte inn i ny leilighet.

Wenche Schjetne kan fra leiligheten sin i Skjoldhagen se rett ned på Bybanen, og sine to favoritt-fjell i Bergen, Fløyen og Ulriken. (Foto: Arvid Steen)

- Det ble jo mye vedlikehold og litt styr når man bor alene i et hus. Men i fjor bestemte jeg meg. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Bonava, og valgte å kjøpe meg en leilighet her i Skjoldhagen.

- Og det er blitt så flott her, ikke sant? Lyst og fint med en flott innebygget terrasse, men isolerte vinduer mot støy fra veien. Nå gleder jeg meg til det flotte uteområdet blir ferdig, sier hun.

Hun legger til at hun håper vinteren blir fort unnagjort:

- Til våren blir det en fin park her i bakgården med lekeplass til barnebarna mine som gleder seg å komme på besøk fra Colombia. Forhåpentligvis blir jeg kjent med flere av mine gode naboer, smiler Bonavas splitter nye beboer på Skjold.