For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Sjekkliste i forbindelse med flytting

Flytting kan utvilsomt være like slitsomt som det kan være morsomt. For å sikre at flytteprosessen blir så komfortabel som mulig, har vi satt opp en sjekkliste

Pakking og flytting

Flytteesker og emballasje

Flytteesker kan ofte kjøpes hos flyttebyråer, Ikea, Jula, Rusta eller Clas Ohlson o.l. Bare husk at kvaliteten kan variere. Eskene skal være solide nok til å stable og bære dine tyngste ting. Ikke glem andre essensielle hjelpemidler som vil gjøre flytteprosessen enklere: bobleplast, avispapir for innpaking, saks og tape. Du bør også ha en hammer, en skrutrekker og en boremaskin for å demontere møbler og vegghengte gjenstander.

Sorter eiendelene dine

Det er sjelden av man ønsker å ha med seg alle sine gamle ting inn i det nye hjemmet. Derfor er det lurt å begynne å sortere i god tid på forhånd. Det kan være tidkrevende, men vil til slutt spare deg mye arbeid ved at du ikke må måtte pakke ting, flytte dem og pakke dem ut, hvis du ikke vil beholde dem uansett. Se gjennom rom etter rom ved å dele eiendelene dine i tre kategorier: Lagre, gi bort og kast.

Husk alltid å sortere avfallet ditt riktig.

Selve pakkingen

Begynn å pakke i god tid på forhånd. Du har mange eiendeler som du sannsynligvis ikke trenger den siste måneden før du flytter - for eksempel bøker, sengetøy, ting på loftet eller i kjelleren. Merk flytteeskene riktig med det de inneholder.

Bestill en flyttebil og/eller flyttehjelp

Det er veldig deilig å få profesjonell hjelp til flyttingen. Bestill en flyttebil og/eller flyttehjelp i tide, enten det er venner og familie eller om det er et profesjonelt flytteselskap. Vær så realistisk som mulig med estimering av mengden av dine eiendeler når du bestiller flyttebil/hjelp.

Forlat ditt gamle hjem

Utvask

Rengjøring av gammel bolig tar tid – sørg derfor for å sette av nok tid. Samle alt nødvendig rengjøringsutstyr og lag en oversikt over hva som må gjøres. Hvis du ikke er motivert til rengjøring fordi du er mer fokusert på selve flyttingen, kan det være et alternativ å bestille et rengjøringsfirma for å få hjelp.

Overlevere nøklene

Avtal med eiendomsmegler eller den nye eieren når nøklene til det gamle hjemmet skal overleveres.

Avtaler og papirer

Husk å melde flytting til folkeregisteret

Informer organisasjoner og institusjoner om din nye adresse.

Lese av strømmen

Avhengig av hvilken type bolig du flytter fra, sørg for å lese av strømmåleren for å sikre at du bare betaler for strøm som du har brukt.

Innboforsikring

Bytter du forsikringsselskap eller beholder du ditt nåværende? Dekker din nåværende forsikring det som trengs i ditt nye hjem? Dekker den eventuelle skader som kan oppstå i forbindelse med flyttingen?  

Hvis du beholder innboforsikringen din bør du kontakte dem og overføre forsikringen til ny bolig.

Vi ønsker deg lykke til med flyttingen til ditt nye hjem!