For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser
Bonava norge hjem nabolag

Meieriet på Minde utvikles til boliger

11.09.2017, 09.14

TINE har solgt eiendommen på Minde i Bergen til Bonava Norge AS som skal utvikle eiendommen til boliger.

Bonava Norge AS overtar eiendommen når TINE flytter til nytt og moderne meieri på Flesland i 2020. Byggearbeidet starter nå i høst og anlegget ventes å tas i bruk høsten 2020. TINE har ambisjon om klimanøytral produksjon innen 2023 og det nye meieriet på Flesland er en viktig brikke for å nå dette målet.

Bonava ønsker å utvikle eiendommen til boliger. De starter utbygginga så snart TINE flytter og venter at de første leilighetene er klare allerede i 2021. Innen 2024 blir meieriet utbygd til et nabolag med 300 leiligheter.

- Kjøpet er en del av vår strategi om å vokse i Bergen, sier administrerende direktør i Bonava Norge og Danmark, Torben Modvig. - Området har en rekke kvaliteter i form av god infrastruktur, innkjøpsmuligheter, gode skoler og barnehager, og så er det tett på sentrum og en rekke arbeidsplasser. Det er alt sammen viktige forutsetninger for å skape et attraktivt nabolag.

- TINE er tilfreds med at salget av eiendommen på Minde nå er gått i orden, slik at vi kan fokusere på utvikling av fremtidig meieri på Flesland. Vi vil være delaktige i den videre prosess, men vi tror at Bonava vil utvikle eiendommen til det beste for byen og dens innbyggere, sier Geir Skuterud, eiendomssjef i TINE SA.

Mer informasjon:

TINE SA: Pressevakt, tlf. +47 48230994, mail presse@tine.no
Bonava AS: Kommunikasjonssjef Dorte Andersen, tlf. +45 41704507, mail: dorte.andersen@bonava.com.

Dorte Andersen
Dorte Andersen

Head of communication & HR

+45 417 04 507