For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Byhagen i Åsane kåret til Årets leilighetsprosjekt

09.05.2019, 10.14

Leilighetsprosjektet Byhagen i LonaParken i Åsane er kåret til «Årets leilighetsprosjekt» i Norge. Prisen deles ut av Boligprodusentenes Forening, og det er første gang den har tilfalt et boligprosjekt i Bergen. – Vi er stolte og takknemlige, sier regionsjef Andreas Hovden i Bonava Norge, som har utviklet og bygget Byhagen.

Byhagen er bygget i to trinn og består av til sammen 111 leiligheter. Hovedkriteriene for den faglige vurderingen er at det må fremstå som et forbilde med hensyn til standardisering, byggekostnader, energi og klima, særpreg og nyskaping og bokvalitet, herunder byggeskikk og arkitektur, planløsning og brukbarhet, samt inneklima. Juryen fremhever at det er valgt samme planløsning for de aller fleste etasjene. Det har vært jobbet effektivt med bruk av produksjonssystemet Lean med en byggetid på 15 måneder.

Urbant prosjekt

Det er LINK arkitektur i Bergen som har tegnet Byhagen, og Strand har vært hovedentreprenør. De to andre nominerte leilighetsprosjektene var Selvaag Bolig med Heimdal Stasjonsby i Trondheim og Nordbohus Nb Sogn Eiendom med prosjektet Hanaskjeren i Luster.

- I dette urbane prosjektet i LonaParken har vi vektlagt variasjon i leilighetstyper for å treffe ulike behov; enten det er en praktisk, litt mindre leilighet eller en av de store toppleilighetene. Samtlige boliger har egen balkong eller terrasse, samt en felles takterrasse på 120 kvadratmeter, forteller Andreas Hovden.

Bonava satser i Bergen

Bonava er blant de største boligbyggerne i Bergen. – Foruten pågående prosjekter i Åsane, på Sandsli og Skjold satser vi stort på den nye bydelen i Bergen sør – Mindemyren. Bergensmeieriet skal ut av byen og her skal Bonava bygge nærmere 700 boliger samt en del næringslokaler. Vi planlegger også bygging av ca 100 leiligheter i Biskopshavn, sier Hovden.

Kontaktpersoner:

Kommunikasjonssjef Dorte Andersen, Bonava Tlf. + 45 41 70 45 07

Byhagen er «Årets leilighetsprosjekt». Prisen ble delt ut på en konferanse i Boligprodusentenes Forening. Bildet viser regionsjef Andreas Hovden i Bonava Norge med diplom, flankert av Grethe Haugland og Kari Kløve fra LINK arkitektur, direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening og utviklingssjef Jørgen Madsen i Bonava Norge. (Foto: Jens Sjøgren; Boligprodusentenes Forening).

Byhagen i LonaParken i Åsane. (Foto: Bonava Norge)