For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Pensjonister overnattet i bil for å sikre seg drømmeleilighet

09.11.2020, 09.59

Pensjonist-ekteparet Oddny og Bjørn gjorde noe de færreste av våre kunder gjør. Les historien om hvorfor de valgte å overnatte i bilen sin for å sikre seg drømmeleiligheten på Biskopshus.


Sent på kvelden (26.09) ruller stasjonsvognen til ekteparet Oddny Raasberg og Bjørn Amundsen inn på Biskopshus.

De parkerer tett opptil Bonavas salgsbod. I forsetene sitter to spente pensjonister som skal gjøre noe de aldri har gjort før.

Fantastisk med engasjerte kunder
– Jeg ble veldig overrasket. Først trodde jeg at det var noen som hadde kjørt feil. Men jeg skjønte jeg at jeg så på noen ivrige Bonava-kunder som planla en overnatting i bilen for å sikre seg en leilighet neste morgen. Ekteparet hadde tidligere vært innom oss en kollega av meg for en boligprat, sier selger Morten Oterhals. 

Neste formiddag skal de første leilighetene i B-blokken legges ut for salg. Førstemann i køen får velge først.

Kunne ikke sove hjemme og miste leiligheten
Ekteparet har kaffe på kanne og god nistepakke. De er først i køen, og kan trygt legge seg til å sove i bilen i forvisning om at drømmeleiligheten er sikret. 

– Vi tok ikke sjansen på å sove hjemme. Vi hadde bare sett oss ut èn toppleilighet. Den virket helt fantastisk. Tenk å sove bort den sjansen, da, humrer Odny.

– Jeg la meg i baksetet, mens konemor sov i forsetet. Og vi sov begge to overraskende godt, sier Bjørn.

Hadde de ikke overnattet kunne toppleiligheten gått til noen andre. Tidlig morgenen etter kom et annet ektepar på jakt etter samme leilighet. De hadde sovet bort sjansen sin...

De har ennå ikke bestemt seg om de vil kjøpe en annen leilighet enn den våre pensjonister sikret seg ved å overnatte i bilen.

– Vi har ikke gjort noe tilsvarende før. Vi var kanskje litt "crazy", ler ekteparet.

Før de legger til:

– I forkant hadde vi besøkt byggeplassen. Vi hadde fått tegninger og god hjelp av Bonava-ansatte til å se på bilder og få en god gjennomgang av leilighet og utsikt, sier Bjørn.

Ville ha sol
Ekteparet kommer opprinnelig fra Sogn, men har bodd en stund i Bergen. Men på skyggesiden, forteller Bjørn.

– Det er noe eget med morgensol og utsikt. På Biskopshus får vi begge deler. Grunnen til at vi overnattet var jo nettopp for å sikre oss mest av begge deler; sol og flott utsikt over innseilingen til Bergen.

For mer informasjon om boligutvikling på Biskopshus; kontakt pressekontakt Arvid Steen
Tlf: 416 78 040