For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Storsatsing på Askøy

14.12.2020, 09.37

Bonavas ferskeste prosjekt på Askøy, «Kleppekollen», er få måneder unna salgsstart. Det som i dag er myr og skau, blir i 2022 Askøys største boligprosjekt med drøyt 100 leiligheter med en fantastisk utsikt.
Bonavas ferskeste prosjekt på Askøy, «Kleppekollen», er få måneder unna salgsstart. Det som i dag er myr og skau, blir i 2022 Askøys største boligprosjekt med drøyt 100 leiligheter med en fantastisk utsikt. Om du ikke er kjent: Askøy er en en øy, og kommune, litt vest for Bergen.
 
Drøyt 20 minutter med bil, avhengig av hvor på øyen du skal. Innbyggere: 30 000.

Utfordring: Det bygges for lite på øyen. Behovet for leiligheter er stort.

Les mer om prosjektet her: https://www.bonava.no/bolig/askoy/kleppekollen

- Utrolig beliggenhet
Utviklingssjef Jørgen Madsen har klatret opp på en tue på den i terrenget som om få måneder blir en del av Bonavas ferskeste byggeplass i bergensregionen.

Faksimile fra dagens Askøyværingen. Kleppekollen fikk toppoppslaget i avisen.

- Skal vi se… Kotehøyde 153… Ja, toppleilighetene kommer på høyde med det store grantreet det, vil jeg tro. Da blir jo det panoramautsikt. Nesten som jeg booker meg inn for en leilighet selv, smiler utviklingssjefen.

Han fortsetter:

­- Det er sjelden vi har prosjekter med en slik beliggenhet og utsikt. Fra toppleilighetene ser du inn mot Bergen sentrum, og langt utover mot Sotra og Øygarden.

- Kleppekollen blir et veldig fint- og ikke minst etterlengtet prosjekt fra Bonava. Det som er spesielt er at de syv lavblokkene følger terrenget på en elegant måte. Det gjør at Kleppekollen blir mer helhetlig, men samtidig skiller det seg ut på en positiv måte, sier han.

Utviklingssjef i Bonava, Jørgen Madsen ser fram til bygging av nærmere 100 leiligheter på Bonavas første byggeprosjekt på Askøy, Kleppekollen. Det er forventet at de første askøyværingene flytter inn i løpet av 2020. - Utsikten mot Bergen og Sotra og Øygarden blir utrolig, sier Madsen. (Foto: Bonava)

Bygger på lag med naturen
Madsen legger engasjert til:

Vi skal også ta vare på store deler av terrenget her, sier Madsen og ser seg rundt i det som i dag er en myr, steiner og krattskog. Om to år blir det mange turstier her, og et område som også eksisterende nabolag nyter godt av. Og det er jo det det handler om; skape et godt nabolag her på Askøy for våre nye kunder, men også for våre kommende naboer, sier utviklingssjef, Jørgen Madsen.

Salgsstart til våren
Det er ikke bare Madsen som gleder seg. Noen hundre meter bortenfor er Marketingavdelingen til Bonava på befaring. De lurer på hvor de skal plassere Bonavas salgsbrakke.

Selv om salgsstart er noen måneder unna, er det mange Bonava-ansatte som er i arbeid.

- Vi har gjort dette et par ganger nå, men det er like spennende hver gang. På Kleppekollen er tomten ferdig regulert, og alle godkjenninger stort sett på plass. I løpet av våren åpner vi opp vår første salgsstart på Askøy. Forhåpentligvis blir det flere salgsstarter her ute de neste årene, sier Madsen.

Dersom alt går etter planen, regner Madsen med at de første beboerne kan flytte inn på Kleppekollen i slutten av 2022. Den første gravemaskinen vil spise seg inn i området, forhåpentligvis om et halvt års tid.

I tillegg til at Bonava skal bygge drøyt 100 leiligheter, vil et rekkefølgekrav føre til at en felles vei til et etablert boligområdet blir kraftig forbedret.

Det handler om å skape et godt nabolag her på Askøy for våre nye beboere, men også for våre kommende naboer.

Utviklingssjef Jørgen Madsen

Arvid Steen
Arvid Steen

Pressetalsmann

41678040