For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Matilda Vinje skal lede Bonava i Oslo

06.02.2020, 09.00

Matilda Vinje (34) er ansatt som regionsjef i Bonava i Oslo. Hun har de siste fire årene vært direktør for AF Eiendom, som er AF Gruppens selskap for eiendomsutvikling. Bonava, som er blant de største boligbyggerne i Nord-Europa, etablerte seg i fjor høst i hovedstaden gjennom oppkjøp av eiendomsselskapet Urbanium. – Jeg ser frem til å lede arbeidet med å gjøre Bonava til en sterk merkevare i Oslo-området, sier Vinje.

Matilda Vinje er utdannet sivilingeniør fra NTNU på linjen for industriell økonomi og teknologiledelse, og var utvekslingsstudent ved University of New South Wales. Hun jobbet deretter i to år som strategisk rådgiver i Boston Consulting Group, før hun i 2013 begynte i AF Gruppen med risikostyring som arbeidsfelt. I 2015 ble hun utnevnt til direktør for kvalitets- og risikostyring i konsernet, og året etter til leder for AF Eiendom.

Har store ambisjoner i Oslo

– Bonava har store ambisjoner for satsingen i Oslo, og vi har med ansettelsen av Matilda Vinje fått en person med svært gode forutsetninger for å organisere og lede virksomheten på en ypperlig måte, sier leder for Bonava i Danmark og Norge, Kristina Olsen.

Hun viser til at Bonava med oppkjøpet av Urbanium fikk tilgang til en attraktiv portefølje på ni prosjekter med i alt ca 1.000 boenheter, og dyktige medarbeidere som er integrert i Bonavas organisasjon. – Stor-Oslo har det mest vekstkraftige boligmarkedet i Norge, og vårt mål er å oppnå en betydelig markedsandel ved å tilby prisvennlige og bærekraftige boliger, sier Olsen.

Bærekraft og gode nabolag

Matilda Vinje er gift og er mor til to barn. Hun starter som regionsjef etter avsluttet fødselspermisjon 1. august, og vil også inngå i ledergruppen for Bonava i Danmark og Norge. Grunnleggeren av Urbanium, Espen Pay, leder virksomheten i Oslo frem til Vinje overtar, og blir deretter seniorrådgiver.

Som leder for AF Eiendom har Matilda Vinje skaffet seg betydelig erfaring, blant annet fra byutvikling på Hasle i samarbeid med Höegh Eiendom. – Bonavas styrke er evnen til å forstå hva kundene ønsker seg og dermed kunne bygge boliger med høy kvalitet innenfor økonomiske rammer folk flest har råd til. Jeg gleder meg til å lede et lag som skaper gode kundeopplevelser for boligkjøpere i Oslo-området. Vi skal forene et sterkt fokus på bærekraftige løsninger med utvikling av gode nabolag, sier den nye regionsjefen.    

Fakta om Bonava

Bonava er et av Nord-Europas ledende boligutviklingsselskaper. Bonava har skapt hjem og nabolag siden 1930-årene. Bonava har 2100 medarbeidere i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge, St. Petersburg, Estland og Latvia, med en omsetning på 14 milliarder SEK i 2018. Bonava’s aksjer er notert på Nasdaq børsen i Stockholm. Joachim Hallengren er selskapets administrerende direktør.

Bonava har siden 2016 bygget opp en betydelig organisasjon i Bergen med totalt 46 medarbeidere, og har en ledende posisjon i byen. Selskapet står blant annet bak store boligprosjekter i bydelene Sandsli, Åsane og i Fana.

Tekst til foto

Matilda Vinje blir ny regionsjef for Bonavas virksomhet i Oslo. (Foto: PR).

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Dorte Andersen, 45 41 70 45 07, dorte.andersen@bonava.com