For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Burger og sushi løfter nabolaget

22.01.2021, 09.01

Kan en liten fiskebit og en burger bidra til bedre nabolag i Skjoldhagen? «Ja!» sier en av Bergens mest kjente restauranteiere. Nå blir attraktive næringslokaler en del av Bonavas nye boligprosjekter.

Thomas Madsen, daglig leder Matgal

Thomas Madsen, leder av restauranten Matgal i Bergen. (Foto: Arvid Steen)

- Det er dette det handler om; skape liv og bidra til at beboerne i Skjoldhagen får en lokal kvalitetsrestaurant – med alkoholservering – i underetasjen. Livet blir bedre med en ypperlig-sushi og en god burger fra øverste hylle, smiler eier av restauranten Matgal, Thomas Madsen.

Populært tiltak for Bonavas beboere
For deg som ikke umiddelbart vet hvor Skjoldhagen er, så er det et av Bonavas nyeste boligprosjekter, bygget kloss opptil bybanestoppet Skjold. Drøyt 20 minutter med bybanen fra Bergen Lufthavn.

I etasjene under våre beboere, kan du nå få kjøpt sushi og burger hos flere av Bergens dyktigste kokker.

- Vi serverer restaurantmat av høy klasse fra et lite lokale. Allerede første åpningskveld kom det innom mange av beboerne fra Skjoldhagen som var sultne. De var glade for at vi kunne servere dem god mat. Det syntes vi var veldig gøy. Vi ønsker å bli en naturlig del av nabolaget; en nabolagsrestaurant, om du vil, sier eier av Matgal, Thomas Madsen.

Han legger også til at naboer av Skjoldhagen kan få tilsendt maten hjem via leveringstjenesten Foodora.

Ny trend for å skape mer liv
På Bonavas siste prosjekter er det blitt mer og mer vanlig å slippe næringslivet til i sokkeletasjen. Det er EGD Property som har kjøpt loaklene av Bonava, og leier dem ut videre.

På denne måten skaper man et mer livlig og pulserende nabolag, men også kaféer og restauranter som kommer beboerne og naboene til gode.

Blant annet vil Bergensmeieriet få mange, spennende butikker og næringslokaler på gatenivå. Men Skjoldhagen er «først ut i Bonava» med å leie ut lokaler til næringslivet.

- Jeg bare digger at Bonava i samarbeid med EGD (selskapet som kjøpte næringslokalene av Bonava for å leie dem ut) legger stor vekt på å skape et godt tilbud til både vi som driver næring, og våre kunder. Nabolaget blir uten tvil bedre får flere tilbud. Jeg er leder for en burger- og sushi-restaurant, men ved siden av meg er det åpnet en klesbutikk, en eiendomsmegler og en fysikalsk behandler. Det er blitt en fin miks, og vi er blitt godt mottatt, sier Thomas Madsen.

Til våren og sommeren håper Madsen å arrangere grill-kvelder, sushi-kurs og andre aktiviteter som innebærer produksjon av kvalitetsmat for beboerne på Skjoldhagen.

Mat for de kresne
Selv om det blir uteservering med muligheter til å ta et glass med alkohol, frykter ikke restauranteieren at det blir «for mye liv og røre» i underetasjene til beboerne.

- Nei, humrer han.

– Det skal ikke bli noe problem. Vår restaurant retter seg mot rolige mennesker i 30-80 årene som vil nye et glass vin og god mat. Det er ikke denne målgruppen som støyer og hoier mest på kveldstid, smiler restauranteier av Matgal, Thomas Madsen.

Ps! Grunnet Covid-19-regler for skjenking av alkohol i Bergen, er det ikke mulig å nyte et godt glass med vin, øl eller en gin tonic til burgeren eller sushi-retten din – enda.

 

Arvid Steen

Pressetalsmann

41678040 41678040