For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Bygget Europas første Bonava gapahuk i Vestby

29.11.2021, 10.58

Prosjektutvikler for Gartneritaket i Vestby, Christian Berg, fikk et utradisjonelt, men viktig oppdrag med å være snorklipper for Europas første Bonava-gapahuk. Den ligger i skogen utenfor Vestby sentrum.
Fredag kunne Bonava åpne Bonavas første gapahuk i Europa. Den skal være til nytte for turinteresserte folk i Vestby.

- Vi skal bygge gode nabolag. Også for dem som liker å gå ute i skauen på tur. Gode nabolag skapes ofte lenge før våre boligblokker står innflyttingsklare. Jeg håper denne gapahuken kommer til nytte for alle turinteresserte folk i Vestby.

- Det er et lite bidrag fra Bonava, men en fin gapahuk som kan romme mange store og gode turopplevelser, sier prosjektutvikler for Gartneritaket, Christian Berg.

Bonava har bidratt med materialer til byggingen av Gapahuken, mens det er Vestby Turlag og Camp Norway som har tilrettelagt et lite område for den. Elever ved Vestby vg. skole har bygget Gapahuken. Vestby turlag har hjulpet til med å finne lokasjon og søkt til grunneier og kommune om lov til oppsett, de har også fraktet materialene til plassen.

Det er elevene ved Vestby vg. skole som er faddere, og som vedlikeholder "Bonava huken", som er dens offisielle navn.

Gapahuken er et viktig bidrag i arbeidet med å oppgradere naturstiene i området rundt Vestby.

Les mer om Gartneritaket her