For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Historisk spadestikk på Kongsløkken, Oslo

18.02.2021, 09.25

Denne uken tok regionleder i Bonava, Matilda Vinje, første spadestikk på Kongsløkken, i det som er boligutviklerens første boligprosjekt i Oslo. – På ett år har vi økt antall ansatte fra 7 til 27 ansatte. Vi satser stort på Østlandet, sier hun.

Regionleder for Bonava Østlandet, Matilda Vinje, tok første spadestikk på Kongsløkken-tomten på Ensjø denne uken. I siste kvartal 2022 - første kvartal 2023, skal boligkomplekset stå ferdig. De fleste leiligheten får en flott utsikt mot Oslo sentrum. Foto: Bonava.

Kongsløkken blir et solrikt nabolag på en av Ensjøs beste tomter. Her er det planlagt 127 leiligheter, hvor de fleste mange av dem har en flott utsikt over Oslo. Leilighetene varierer i størrelse fra 35 til 132 kvm.

Totalentreprisenjobben ble gitt til rogalandsselskapet SV Betong som av Bonava ble tildelt en av sine største totalentrepriser-jobber i selskapets historie.

 – Vi er stolt og ydmyk for at Bonava gav oss jobben med å bygge opp Kongsløkken, sier SV Betongs leder i Øst, Bjørn Mikalsen.

Innflytting blir etter planen et sted mellom fjerde kvarta 2022 – første kvartal 2023.

Les mer om Kongsløkken her

Denne uken brummet de første gravemaskinene fra SV Betong inn på tomten, for å begynne arbeidet med å skape et nytt nabolag for boligutvikleren Bonava. SV Betong skal gjøre alt arbeidet – fra grunnarbeid – til å bygge leilighetene.

 Trygger arbeidsplasser
SV Betongs leder i Øst, Bjørn Mikalsen ser fram til å kjøre det tunge maskineriet på tomten. Han forteller at totalentreprisen er rekordstor for selskapet på Østlandet.

- Verken vi eller Bonava oppgir kontraktsum for jobben, men oppdraget har stor betydning for SV Betong som selskap vår posisjon i markedet på Østlandet. Derfor er vi selvsagt veldig glade for kontrakten, som trygger mange arbeidsplasser, og ikke minst er en faglig «fjær i hatten» for vårt selskap, sier, Mikalsen. 

På det meste skal 110-120 fagfolk under SV Betongs ledelse jobbe på Kongsløkken de neste to årene.

Valgte de beste
Regionleder i Bonava, Østlandet, Matilda Vinje, er godt fornøyd med at SV Betong begynner grunnarbeidet på Kongsløkken-tomten.

- Kongsløkken betyr mye for oss i Bonava. Det er vårt første boligprosjekt i Oslo. Nå har vi lenge sett på boligtegningene fra Dyrvik Arkitekter AS som bygger sine idéer på tradisjonsrik nordisk arkitektur. Denne uken tok vi første spadestikk og er i gang. Vi hadde en grundig prosess med å finne en totalentreprenør som vi kunne stole 100 prosent på. SV Betong er en solid og profesjonell aktør, som har sterkt søkelys på HMS og kundefokus.

- Vi gleder oss til å samarbeide med dem – hele veien til de første kundene flytter inn i første kvartal 2023, sier Vinje.

 Store ambisjoner for Østlandet
Kongsløkken er som nevnt det første Oslo-prosjektet for Bonava. Men på Østlandet har boligutvikleren prosjekter på gang i Bærum, Vestby, Gjerdrum og i Ski. Bonava har ambisjoner om å bli blant topp-tre boligutviklerne på Østlandet de neste årene.

- Vi flyttet nylig inn i nye lokaler i januar i år, og har i løpet av ett år vokst fra 7 ansatte til 27 ansatte etter etableringen av Oslo-kontoret etter oppkjøpet av Urbanium.

Bonava har store ambisjoner på Østlandet, og er alltid på jakt etter nye tomter vi kan utvikle, sier regionleder Matilda Vinje.

 

Kongsløkken blir et solrikt nabolag på en av Ensjøs beste tomter. Her er det planlagt 127 leiligheter, hvor de fleste mange av dem har en flott utsikt over Oslo. Leilighetene varierer i størrelse fra 35 til 132 kvm

Matilda Vinje

Regionleder, Bonavas Oslo-kontor

Arvid Steen
Arvid Steen

Pressetalsmann

+4741678040