For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Trosset Covid-19 - godt salg i 2020

25.02.2021, 11.17

En rapport fra analyseselskapet Econ viser at det antatt dårlige boligåret 2020, ble et rekordår.

Jan Kåre Aurdal, salgssjef hos Bonava. (Foto: Arvid Steen)

Fjoråret var generelt et veldig godt salgsår, til tross for permitteringer og det som mange trodde ville bli et dårlig år for bransjen.

- For Bonavas del fikk vi et godt salgsår. Litt treg start, men fra sommeren av tok det seg opp og vi fikk et godt år. Hittil i 2021 ligger vi foran budsjett, og med litt flere salg enn på samme tid i fjor, sier Jan Kåre Aurdal, salgssjef i Bonava.

Han legger til at i nyboligmarkedet på Vestlandet, har man i hele utviklerbransjen registrert veldig godt salg.

- Econs rapport viser også at sammenlignet med samme periode i fjor, har ikke nyboligsalget vært så høyt i en februartelling siden 2012, sier salgssjef Jan Kåre Aurdal i Bonava (bildet).

Han legger også til at det er flere spennende prosjekter som snart kommer ut i salg til Bonavas kunder.

Nok å gjøre for salgsteamet
- Vi har etter planen snart salgsstart på Kleppekollen på Askøy som mange har meldt sin interesse for allerede. Her kommer det 103 nye leiligheter og rekkehus.

- I tillegg blir det forhåpentligvis salgsstart på et nytt prosjekt på Sandsli (Sandsliportalen med 58 leiligheter), sier Jan Kåre.

Men det er mer: Bergensmeieriet skal etter planen ha to nye salgsstarter i år. Etter hvert skjer det også spennende saker og ting i Knarvik, hvor vi jobber med å få på plass en fantastisk tomt.

- For ikke å glemme siste del av Biskopshavn som etter alle solemerker kommer for salg i høst, hvor Merinospinneriet med drøyt 170 enheter. De fleste leilighetene har flott sjøutsikt i retning Bergen. Vi har en god tomtebank, og mye å gjøre for våre selgere i tiden framover. Målet er selvsagt å ta enda flere markedsandeler, og bli enda mer kjent i bergensregionen, sier Jan Kåre.

Fra Econ-rapporten kan vi også lese følgende statistikk for utbyggerbransjen på Vestlandet:

I gjennomsnitt koster boligene (alle utbyggerne samlet under ett) på Vestlandet 50.900 kr per kvadratmeter. Det er tre prosent høyere enn i fjor. Prisen er høyest i Bergen med 59.400 kr.

Salget siden desember utgjør 15 prosent av boligene som har vært til salgs i perioden. Dette er ett prosentpoeng høyere enn forrige tomånedersperiode, og 6 prosentpoeng høyere enn samme periode i fjor.

Salgstakten var høyest i Bergen med 21 prosent. Lavest var den i Hordaland forøvrig med 11 prosent.