For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Tryggeste Bonava-byggeplassen i Norge

02.02.2021, 13.33

Da er det klart. Bonavas byggeplass Gartnerlien satt, etter all sannsynlighet, Bonava-europarekord for dager uten fraværsskader.

Gartnerlien ligger på Sandsli, i bydelen Fana, i Bergen. Den nye rekorden er 730 dager uten fraværsskader - og tallet øker fra dag til dag.

Det jobber nå mellom 40-50 stykker, fordelt på ca syv-åtte underleverandører, på Gartnerlien. På det meste har vi hatt 160 mann på det meste – det var i slutten av 2020. I alt er det totalt 253 boenheter – det er 75 som er overlevert til kunde.

Pressetalsmann i Bonava, Arvid Steen, mener det er viktig å sette søkelys på trygge arbeidsplasser i byggebransjen.

– En byggeplass er et potensielt farlig område med mange ulike faggrupper i høyden og på bakken. Ulykker kan fort skje, derfor er det viktig med et godt HMS-arbeid,- og samarbeid, men ikke minst en felles enighet om å passe på hverandre på jobben og følge de reglene som er der for at ingen skal bli skadet. I Norge har de fleste byggeplasser gode HMS-rutiner, noe som gjør norske byggeplasser blant de tryggeste i Europa. 730 dager uten fraværsskader på vår byggeplass, Gartnerlien, er nok ikke europarekord eller norgesrekord, men for Bonava er det HMS-tall som få, om ingen Bonava-byggeplasser i Europa som matcher, sier Steen.

Byggeleder Oddvar Foldnes på Gartnerlien mener rekorden er god å ta med seg, men ikke det han tenker på daglig.

Viktig arbeid
– Det er alltid godt å sette ny rekord for dager uten fraværsskader, men det viktigste er at vi hver dag styrker vår posisjon som en trygg og god arbeidsplass – både for Bonava-ansatte, og innleide fra mange underleverandører, sier byggeleder, Oddvar Foldnes.

Mer enn bare ord
Foldnes er opptatt av at HMS-arbeid blir mer enn bare fine ord i en ringperm på kontoret:

- Vi har et tett og godt samarbeid med HMS, men også våre underleverandører ser viktigheten av å jobbe med riktig sikkerhetsutstyr,og følge opp «nesten-ulykker» til oss i byggeledelsen. På den måten er det mange som hver dag sørger for at vi alle kan gå hjem fra jobb – i like god form som vi kom, sier Foldnes.

Arvid Steen
Arvid Steen

Pressetalsmann

+4741678040