For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Unikt prosjekt Fana bydel i Bergen

06.05.2021, 09.13

Villa Sætervegen i Bergen gjør comeback. Først ble det gitt avslag på første forslag, men nå har Bonava fått et positivt vedtak på nytt prosjektforslag av byråden i Bergen. I beste fall kan det bli salgsstart til høsten.

Villa Sætervegen ligger, som navnet tilsier, i Sætervegen i Bergen. I motsetning til de fleste av Bonavas prosjekter som er leilighetsbygg med over 50 enheter, er dette et lite prosjekt.

Nytt leilighetshus i etablert villaområde
Prosjektet Bonava har planlagt består av åtte gjennomgående leiligheter fra 45 til 120 kvm. Leilighetene vil ligge sørvendt og får dermed gode solforhold. I tillegg til felles hage er det planlagt med en romslig felles takterrasse. Bybanen er kun et minutts gange unna leilighetene. 

Godkjent og klart
Villa Sætervegen ble stoppet av byrådet i Bergen i fjor, men nå er saken åpnet igjen til fordel for Bonava.

Utviklingssjef, Jørgen Madsen er fornøyd med at myndighetene har fattet en ny beslutning.

- Prosjektet, Villa Sætervegen var planlagt i henhold til både reguleringsplan og kommunens arealplan. Sånn sett var det litt overraskende at det ble gitt et avslag i første omgang.

Men, han legger til:

- Vi har imidlertid stor forståelse for at dette har vært en komplisert byggesak med mange berørte parter. Vi ser kun fremover og gleder oss til å bygge et nytt, godt nabolag og flotte boliger på denne tomten, sier Madsen.

Kan bli salgsstart etter sommerferien
- Når kan Bonava begynne å selge på Villa Sætervegen?

- Det er litt tidlig å svare på. Med bakgrunn i tidligere avslag besluttet Bonava å skrinlegge prosjektet. Nå som myndighetene har snudd saken til et positivt vedtak vil vi ta opp igjen planene og se på mulighetene for å komme i gang med prosjektet. Går resten av prosessen slik vi håper, er det realistisk å starte salget til høsten 2021 og bygging rundt nyttår /utpå nyåret 2022, sier Jørgen Madsen.

Arvid Steen
Arvid Steen

Pressetalsmann

+4741678040