For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Planlegger storsatsing i Knarvik

01.06.2021, 10.43

Bonava søker nå om detaljregulering av området Lonena, i Knarvik. – Vi håper på et par hundre boliger og et nytt flott Bonava-nabolag tett opptil en av regionens største naturperler, sier Andreas Hovden (bildet).

For de av dere som ikke er så kjent; tettstedet Knarvik ligger i Alver kommune, 30 minutters kjøretur nord for Bergen. Området er kjent for sin flotte natur, og nærhet til sjøen. Området Bonava skal bygge i har vært regulert til boliger siden starten av 2000-tallet. Men nå skjer det ting.

I tillegg til å utvikle boliger i området, jobber Bonava nå med å få til en helhetlig plan for å løfte friluftsområdet et par hakk.

Om alt går etter planen, kan Bonavas ideer om å gjøre parkanlegget rundt Lonena enda bedre for befolkningen - bli offentliggjort i løpet av kort tid.

Nyheten om boligutviklingen fikk stor oppmerksomhet i fagpresse, lokalpresse og Bergensavisen denne uken.

- Vi vet det er mange som er nysgjerrige på hvor mange boliger vi kan bygge i Lonena. Men, dette skal vi bli enige om med kommunen når detaljreguleringen av området er klart – forhåpentligvis tidlig i 2023, sier Andreas.

- Om alt går bra, så håper jeg de første spadetakene Lonenaparken kan tas mot slutten av 2023. Dermed kan det – om alt går bra med godkjenninger – kan de første flytte inn, tidligst, i 2024, sier Andreas.

Tar vare på og utvikler området
- Vi begynner nå en dialog med kommunen om hvordan området skal detaljreguleres. Det betyr at vi får svar på hvor mange boliger vi kan bygge. Vi skal bygge tett på et av Nordhordlands flotteste perler, og det arbeidet tar vi på største alvor, sier Andreas.

Bonava og Rygir Tomteutvikling AS inngikk nylig en opsjonsavtale. Rygir eier tomten i Lonena, mens det er Bonava som skal søke om detaljregulering, og utvikle tomtene. Etter hvert skal Bonava kjøpe tomten.