For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Bonava har funnet entreprenør til unikt transformasjonsprosjekt i Bergen

24.02.2022, 08.04

Boligutvikler Bonava, har tildelt LAB Entreprenør oppgaven som totalentreprenør for Bergens største bolig-transformasjonsprosjekt. En tidligere ullfabrikk i betong fra 50-tallet, forvandles til 178 leiligheter til det som kalles Merinokvartalet.

Slik skal Merinokvartalet bli seende ut. Legg merke til den imponerende broen i forkant av bygget. På toppen blir det fellesområde.

De 178 leilighetene, pluss lokale til næringseiendom ligger nesten i sjøkanten i Ytre Sandviken i Bergen. Fra før av har Bonava bygget ut området med leilighetsprosjektene Biskopshus og Biskopshavn, som begge ligger på nabotomten.

Les mer om Merinokvartalet her

Omfattende arbeid og kontrakt
Merinokvartalet blir også et av de største, selvstendige boligprosjektene i Bergen. Avtalen med LAB er verdt drøyt 381 millioner kroner, eksklusiv moms og betinget av at godkjennelser faller på plass og at prosjektet gjennomføres. Byggearbeidet er planlagt å starte i fjerde kvartal 2022, med forventet byggetid på 24 måneder.

Regionsjef i Bonava, Therese Braseth ser fram til at renoveringen – og etter hvert – oppbyggingen av den gamle ullfabrikken tar til.

- Dette blir kanskje det mest spennende boligprosjektet i Bergen. Plasseringen er unik, og arbeidet med å transformere et gammelt, solid betongbygg fra 50-tallet blir spennende å følge. Etter lange og grundige forhandlinger, er det godt at vi har landet en avtale med en faglig dyktig og seriøs entreprenør som LAB til å bygge vårt nye nabolag Merinokvartalet, sier Therese Braseth.

Tett samarbeid med myndighetene i Bergen
Hun legger til: - Vi står nesten og spinner i startblokken og venter på å komme i gang. Salgsstarten for Merinokvartalet var 20. februar, og interessen har vært stor så langt sier hun.

Bonava har over lengre tid hatt et godt og tett samarbeid med Byantikvaren og Byarkitekten i Bergen for å bevare byggets særpreg.

Beregnet innflytting blir i fjerde kvartal 2024.

Et prosjekt som skiller seg ut
Merinokvartalet blir et prosjekt som skiller seg ut fra de fleste boligprosjekter i Bergen. Rundt halvparten av eksteriøret i den gamle ullfabrikken fra 50-tallet skal tas vare på. I front blir det åpnet opp med en flott utsikt mot Bergen. På toppen av bygningen blir det bygget en spektakulær gangbro som blir en del av fellesområdet.

- Det er sjelden vi får sjansen til å bygge slik vi gjør med Merinokvartalet. Å ta vare på deler av eksisterende betongbygg er bærekraftig og i tråd med Bonava strategi. Samtidig tar vi vare på en stor del av historien i området og løfter en ny del inn det som blir et godt nabolag i Ytre Sandviken i Bergen, sier regionsjef i Bonava, Therese Braseth.

- Bonava er i sterk vekst i Bergen og omegn. Vi er hele tiden på jakt på jakt etter tomter hvor vi kan utvikle nye gode nabolag, sier hun.

LAB ser fram til et godt samarbeid
- Vi gleder oss til å transformere et gammelt industribygg til boliger for Bonava. Det er ekstra inspirerende å kombinere gammelt og nytt, og tilføre gode bokvaliteter i historiske bygninger. Merinokvartalet blir et veldig attraktivt område ved sjøen, og forhåpentligvis starten på et interessant samarbeid med en fremoverlent boligutvikler, sier Gard Kvalheim, adm. direktør i LAB Entreprenør AS.

For ytterligere informasjon, kontakt pressekontakt Arvid Steen på tlf 416 78 040 / arvid.steen@bonava.com