For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Bergensmeieriet godkjent av Bergen kommune

25.05.2022, 09.48

Bergensmeieriets reguleringsplan er vedtatt av et enstemmig Bergen bystyre, og omfatter nesten like mange boliger som ble banket gjennom av bystyret i Bergen i 2020 og 2021 - til sammen.

– Vi er veldig tilfredse og lettet med endelig å stå med ferdig reguleringsplan i hånden. Det har vært en veldig kompleks reguleringsprosess med mange offentlig aktører involvert. Samtidig har det vært en god og grundig prosess.

- Men det har tatt nærmere seks lange år fra tomtekjøp til godkjent reguleringsplan, sier utviklingssjef hos Bonava, Jørgen Madsen.

I 2017 kjøpte Bonava Bergensmeieriet på Minde av Tine. Året etter kjøpte de nabotomten på 13 mål av FAV Gruppen.

Interessert å flytte til Bergensmeieriet? Les mer her

Positive politikere
Tirsdag kveld ble reguleringsplanen med ca. 600 boliger vedtatt av Bergen bystyre. Det skjedde etter en enstemmig positiv innstilling fra utvalg fra miljø og byutvikling.

Tidligere i år fikk prosjektet også skryt av byutviklingsbyråd Thor Haakon Bakke (MDG) som uttalte følgende: «Byrådet synes det er gledelig å fremme for vedtak en plan med et vesentlig antall boliger som samtidig leverer så godt på kommunens arealpolitikk og andre føringer som arkitektur.»

Enorm oppmerksomhet
Jørgen Madsen mener at Bergensmeieriet er med å sette Bonava for alvor på kartet i Bergen.

I et halvannet år har Bergensmeieriet vært mest kjent for gatekunst og kultur. Lokal, - region – og riksmedia har skrevet side opp og ned, TV og radio har laget flere reportasjer om Bergensmeieriet.

Til og med Norge Rundt har laget innslag fra tomten. Bergensmeieriet har bidratt mye til at Bonava er blitt langt mer kjent blant nordmenn – og det lenge før første beboer flytter inn.

Viktig tilskudd til Bergen
Men nå er det snart på tide å sende inn gravemaskinene, arbeidsfolkene og begynne å bygge et nytt nabolag, forteller Madsen.

– Dette er noe av det største som har skjedd innen bolig i Bergen på lang tid med hensyn til volum, og det blir nok også lenge til det blir vedtatt et annet prosjekt med like mange boliger. I 2020 og 2021 til sammen ble det regulert ca.700 nye boliger i Bergen. Det illustrerer omfanget av prosjektet, og forteller samtidig at dette blir et viktig tilskudd til byen.

- Det blir rett og slett en ny bydel, bare noen minutter unna Bergen sentrum med Bybanen, sier Madsen.

Salgsstart rundt årsskiftet – i beste fall
Bonava er allerede godt i gang med uttegningen av de første byggetrinnene, og målet er salgsstart rundt nyttår.

- Vi har mottar ukentlig forespørsler om når vi skal i salg. Vår salgsavdeling gleder seg til å komme gang med å selge et nytt nabolag. Interessen er stor, sier utviklingssjefen.

Tidligst byggestart blir i løpet av våren/sommeren 2023.

Interessert å flytte til Bergensmeieriet? Les mer her

Bonava er nå en av de største utviklerne i bergensregionen, og er stadig på jakt etter nye tomter de kan utvikle.

Arvid Steen
Arvid Steen

Pressetalsmann

41678040