For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Bonava velger Veidekke til å bygge Gartneritaket

31.05.2022, 08.26

Bonava har valgt Veidekke til totalentreprisejobben for boligprosjektet Gartneritaket i Vestby.– Vi gleder oss til å utvikle et svanemerket prosjekt med drivhus og felleshager på taket, sier regionsjef i Bonava, Matilda Vinje.

Bonava har tildelt en totalentreprisekontrakt av Bonava. I alt 92 leiligheter skal bygge i første byggetrinn. I løpet av de neste årene vil skal det bygges drøyt nærmere 500 leiligheter i Bonavas prosjekt i Vestby.

(På hovdebildet: Matilda Vinje, regionsjef i Bonava Oslo og Kaare Gilhus, avdelingsleder Veidekke).

 

Drivhus på tak
Gartneritaket blir også et av de største, selvstendige boligprosjektene i Vestby. Arbeidet starter forhåpentligvis opp rett etter sommeren.

Regionsjef Matilda Vinje ser fram til samarbeidet med Veidekke.

- Dette blir kanskje det mest spennende boligprosjektet i Vestby. Etter det vi erfarer det første Svanemerkede boligprosjektet. Plasseringen er sentralt i Vestby, og arbeidet med å bygge drivhus på taket, små parker med frukttrær både på tak og i bakgården vil skape et godt bomiljø . Samtidig åpner vi opp for at lokalbefolkningen kan bruke fellesområder og nye, opplyste gangveier i forbindelse med Gartneritaket.

Fornøyd med å få Veidekke med på laget

Veidekke er Norges største entreprenør. Det er første gang Bonava har valgt dem for et totalentrepriseoppdrag.

- Etter lange og grundige forhandlinger, er det stor glede for oss at vi har fått med en faglig dyktig og seriøs entreprenør som Veidekke til å bygge vårt nye nabolag Gartneritaket. Vi gleder oss til å se gravemaskinene til Veidekke kjøre inn på tomten vår i Vestby. Vi forventer at Veidekke som seriøs aktør ivaretar oppgaven med fokus på godt arbeidsmiljø og kundetilfredshet, sier Matilda Vinje.

Beregnet innflytting blir i andre halvår av 2024.

Glad for oppdraget

- Vi er veldig glade og stolte over at Bonava valgte Veidekke til dette bærekraftige og spennende boligprosjektet, og miljøsertifiserte boliger er noe vi setter ekstra stor pris på å få bygge. Vi er den største boligbyggeren på Østlandet, så denne typen store prosjekter er akkurat det vi ønsker oss. Vi takker så mye for tilliten og ser frem til et knallgodt samarbeid med Bonava, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.

På jakt etter flere tomter på Østlandet
Gartneritaket blir et stort prosjekt med nærmere 500 leiligheter. Interessen for boligene har vært – og er stor.

- Vi får daglig henvendelser fra private og investorer som ønsker å kjøpe leilighet. Vestby er uten tvil et populært område som skal vokse mye i årene framover. I tillegg er det rimeligere boligpriser i Vestby enn i Oslo, sier regionsjefen i Bonava.

Men hun er også opptatt av at Bonava skal vokse videre på Østlandet.

- Bonava er i sterk vekst på Østlandet Vi er hele tiden på jakt etter å styrke vår boligportefølje. Vi har flere spennende prosjekter på gang, og ønsker selvsagt flere tomter og samarbeidspartnere for å skape flere gode nabolag på Østlandet, sier hun.

Fakta om Bonava: Bonava er en ledende boligutvikler i Europa som har som mål å skape hyggelige nabolag for flere. Bonava er første boligutvikler i Europa som har fått sine klimamål godkjent av Science Based Targets initiative. Med sine 2100 medarbeidere utvikler Bonava boliger i Tyskland, Sverige, Finland, Norge, St. Petersburg, Estland, Latvia og Litauen, med en nettoomsetning på cirka 15,5 milliarder svenske kroner i 2021. Bonava`s aksjer og grønne obligasjoner er notert på Nasdaq i Stockholm.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kontakt Bonava for ytterligere informasjon: Pressetalsmann Arvid Steen, tlf 416 78 040 / arvid.steen@bonava.com