For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Suksess med gjenbruksdag i Vestby

08.06.2022, 12.19

Bonava arrangerte gjenbruksdag på Gartneritaket. Det ble varmt mottatt.- ­Vi heier på gjenbruk og det å redusere kastekulturen.

- Der noen ser søppel ser andre skatter – og det tror jeg denne dagen var et godt eksempel på. Vi synes det var flott at møbler og annet inventar som var satt igjen kan benyttes av noen andre og få et nytt liv, sier Elise Geirdal Strandos.

Bebyggelsen skal rives, og rivningsarbeider starter etter planen denne uken.

Les mer om vårt prosjekt Gartneritaket her

- Gjenbruksdagen ble varmt mottatt med stort oppmøte, selv om det var en regntung og grå dag på Gartneritaket. Mange som kom sa de hadde mange minner fra Gartnertomten, at de hadde vært her mye da det var gartneri og at det gav mange gode minner, sier Elise.

Demonterte et kjøkken
Rommene i hovedhuset var fylt av møbler, og det var stor interesse for skap, senger, hyller og skrivebord. Noen jaktet på gamle bøker og servise.

Noen plukket til og med seg utvendige lamper og utvendige smijernsporter. Kjøkkenet er demontert og skal få et nytt hjem.

- Det var hyggelig å prate med folk og forstå at dette var noe som ble lagt merke til, og at det var et arrangement det sto respekt av. Bonava ønsker å kaste minst mulig. Det hadde føltes feil å kaste alt på dyngen. Dette var bærekraft og gjenbruk i praksis, sier Elise.