Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Svanemerking

Et sertifisert og sunt hjem

Bonava har som den første boligutvikler i Norge lansert svanemerkede leiligheter - det LonaParken. Nå planlegger vi både rekkehus og leiligheter i Bergen med den kjente miljømerkingen.

Hvorfor svanemerker Bonava hjem?

Bonava har valgt svanemerking av tre primære årsaker; årsaker som har deg for øyet og sikrer deg det beste hjem og inneklima i mange år fremover:

  • Svanemerking inneholder absolutte krav. Det gir sikkerhet mot uønskede stoffer i hjemmet. Samtidig arbeider man etter forsiktighetsprinsippet. Det betyr at hvis det er noen tvil, som f.eks. i forbindelse med anvendelse av nanopartikler, så kommer tvilen forbrukeren til gode. Det syns vi er sunn fornuft.
  • Svanemerkingsordningen er livssyklusbasert. Det betyr at det tas hensyn til hele prosessen fra produksjon til avhending. Det er altså ikke kun miljøpåvirkningen i brukssituasjonen, men hele materialets livstid som vurderes. Ved å kjøpe et svanemerket hjem tar du både ansvar for deg og din familie og for de mennesker som har produsert og montert materialene i ditt nye hjem.
  • Svanemerkingsordningen har eksistert i Norden i mange år, og er både kjent og anerkjent. Miljømerking Danmark som administrerer ordningen her, har godkjent materialene som anvendes i byggingen. Og de kikker oss over skulderen under byggeprosessen for å kontrollere at det kun anvendes godkjente materialer, og at byggeavfall sorteres og kastes på betryggende vis.

Ditt hjem kommer til å danne rammene om hverdagen for deg og din familie, og derfor legger vi stor vekt på utvelgelsen av byggematerialene. Dette er ditt hjem, og derfor skal du føle deg trygg. Vi unngår bl.a. følgende kjemiske stoffer når vi bygger svanemerket:

  • Ftalater (væsker som anvendes som bløtgjørere i plastprodukter)
  • Borforbindelser (mistenkes for at påvirke reproduksjonsevnen – her anvendes forsiktighetsprinsippet)
  • Bromerte flammehemmere (kjemikalier som hemmer antenning av brann)
  • Stoffer som kan skade forplantningsevnen
  • Stoffer som kan skade barnet under graviditet
  • Stoffer som er kjent for at fremkalle kreft

Du kan lese mye mer om svanemerkede hjem i vår brosjyre hvor du også får vite mer om hvordan du kan leve mer klimasmart i hverdagen.

På www.svanemerket.no kan du lese mye mer om svanemerking i Norge.