Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Nabolagsintervju med Godt Brød Horisont

Et velsmakende fristed med sans for det lokale

Noe av det som gjør et nabolag helt spesielt, er de lokale bidragsyterne. De fine menneskene og de små, kanskje litt hemmelige stedene som er med på å skape en trygghet, en kjennskap og en tilhørighet som gjør at du føler deg hjemme. LonaParken er så heldig å ha en lokal baker fra Bergen som sørger for jordnært brød og nykvernet kaffe til det levende nabolaget.

Godt Brød Horisont

Noe av det kjekkeste jeg vet, er når gjestene slår av en hyggelig prat mens de venter på at kaffen skal bli klar, forteller Elise Korneliussen, driftsleder i Godt Brød Horisont.

Godt Brød åpnet sin første filial i Bergen by i 1995. Da Horisont åpent, øynet vi en gyllen mulighet til å nå ut til alle Åsabuer, i tillegg til de gode gjestene våre fra distriktene. Vi baker alt for hånd med kjærlighet til økologiske og lokale råvarer. De gode smakene kommer først, og det skal være realt og ujålete, enten det er snakk om boller eller brød.

Vi er kjempeglade for måten Åsabuene har mottatt oss på. Vi opplever utrolig mye godt humør, og merker gledelig at gjestene våre blir mer og mer opptatt av god kvalitet. Vi har en del faste kunder som kommer for å kjøpe ferskt brød, eller for å få baketips hvis de kjemper med en trøblete deig. Her på Horisont er det mange som etterspør kaker, og vi er så heldig å ha Linda hos oss som gladelig baker knallgode kaker flere ganger i uken. Vi baker også kaker til festlige anledninger, og folk er alltid velkommen inn for en kakesnakk.

Vi fokuserer på ærlige og kortreiste råvarer, og har alltid sunnhet i bakhodet når vi baker. Det tilsettes ikke unødvendige ingredienser i varene våre, vi bruker minimalt med salt, og velger frø og korn som er bra for helsen. Det grove surdeigsbrødet med spelt er det brødet vi selger mest av, supert å ha i nistepakken og på frokostbordet. Det er bakt på surdeig og derfor helt uten gjær, noe mange setter pris på. Mandelbollen er en søt favoritt hos mange – meg selv inkludert. Gjærbakst, eggekrem og mandelmasse, det må jo bare bli godt, en ypperlig godsak å unne seg når ettermiddagstrangen melder seg. Eller til lørsdagskaffen. Også har vi selvfølgelig, som alle andre i Bergen, skillingsboller. Det slår sjelden feil.