For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Kjøpsprosessen

Å kjøpe et nytt hjem er en stor beslutning, og det er mange ting å ta stilling til. Hvor stor skal boligen være? Hvilket nabolag skal den ligge i? Hva skal den koste? Og hva skal du være ekstra oppmerksom på?

Disse valgene skal du ta hos Bonava også. Til gjengjeld gjør vi alt vi kan for å hjelpe og veilede deg gjennom hele forløpet, slik at det blir så enkelt som mulig. Vi har hjulpet mange med å finne deres nye hjem og vi står klare for å hjelpe deg også. Her tar vi deg gjennom hele prosessen gjennom enkle trinn; fra behovet for et nytt hjem oppstår, til du har flyttet inn og skal invitere venner og familie på middag.

Skulle du ha spørsmål underveis er du alltid velkommen til å kontakte oss.

Kjøpsprosessen - steg for steg

1. Interesse

Allerede før et nytt prosjekt legges ut for salg, kan du helt uforpliktende melde din interesse for det kommende nabolaget. Dette gjøres enkelt på hjemmesiden vår. Løpende vil du motta informasjon om utviklingen av det nye nabolaget, boligene, planen og tankene bak prosjektet, samt få informasjon om salgsstart. 

2. Salgsstart

Det er alltid en stor dag når et nytt prosjekt legges ut for salg. De som har meldt sin interesse vil få informasjon om drømmeboligen før resten av markedet. Salgsstarten er en mulighet for deg til å få en presentasjon av de nye boligene og nabolaget, samt få råd og svar på spørsmålene dine. 

3. Kjøp

Etter salgsstart er gjennomført, kan du reservere et hjem helt uforpliktende i fem dager slik at du kan gjennomgå prosjektmateriale, kjøpsavtale og bilag. Du må gjerne gjennomgå dette sammen med banken din eller en advokat så du føler deg helt trygg på kjøpet. Når du har alle tingene på plass, kan kjøpetilbudet sendes inn, eller du kan avtale møte med en av våre selgere. Når Bonava har akseptert kjøpetilbudet ditt og garantier er stilt, vil vi be om innbetaling av forskuddet. Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og eventuelle tilvalg skal innbetales i forkant av overtagelsen.

4. Tilvalg

Gjennom tilvalg har du muligheten til å sette ditt eget preg på hjemmet. Jo tidligere i byggeprosessen du kjøper, desto flere valgmuligheter har du. Du kan velge innenfor tilvalgsbroskjyren i henhold til nærmere angitte tidsfrister. Vår tilvalgskonsulent står klar til å veilede deg i tilfelle du skulle være i tvil når det gjelder valg av gulv, kjøkken, hvitevarer, fliser mm.

5. Mens vi bygger

Ventetiden kan virke lang når du har underskrevet kjøpsavtalen. Det kribler i fingrene etter å komme i gang med innredningen av ditt nye hjem, men det skal jo faktisk bygges først. Det som er spennende, er at du har muligheten til å se din nye bolig ta form. Du vil i denne perioden få tilgang til portalen Mitt Bonava der vi løpende informerer deg om byggeprosessen og inviterer deg til event knyttet til ditt nye nabolag.

6. Ferdigbefaring

For å sikre deg en best mulig opplevelse, vil vi før overlevering holde en gjennomgang av boligen så vi sammen kan sikre at alt er som det skal. Her kan du sammen med Bonava gjennomgå alle kriker og kroker. Skulle det være feil og mangler, vil det bli utarbeidet en plan for å utbedre disse, så ditt nye hjem står klart til innflytting på overleveringsdatoen. 

7. Overtakelse

På overtakelsen blir punkter fra forbefaringen undersøkt sammen med Bonava. Du vil få en grundig gjennomgang av det tekniske i leiligheten, og informasjon om vedlikehold av din bolig. Overtakelsesprotokollen signeres av begge parter, før du får nøklene til ditt nye hjem. Endelig er leiligheten klar for innflytting. 

8. Etter innflytting

Ett år etter innflyttingen, tar vi kontakt med deg og avtaler en befaring av leiligheten. På denne måten følger vi deg opp – også etter at du har overtatt ditt nye hjem. Selgers mangelsansvar etter bustadoppføringsloven gjelder i 5 år etter innflytting. I tillegg gjelder det en garanti for oppfyllelse av avtalen som tilsvarer 5% av kjøpesummen som også gjelder i 5 år etter overtakelse.

 

 

 

Mer om Bonava