For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Prosessen kort fortalt

bonava nybygg nybygget hjem

Vær trygg hele veien hjem

Å kjøpe nytt hjem er en av de største beslutningene, og det er mange ting å ta stilling til: Hvor stor skal boligen være? Hvilket nabolag? Hva skal det koste? Og hva skal du være spesielt oppmerksom på?

De valgene skal du også ta hos Bonava. Til gjengjeld gjør vi alt vi kan for å hjelpe og rådgi deg gjennom hele forløpet, så det blir så enkelt som mulig. Vi har hjulpet mange familier med å finne deres drømmebolig, akkurat som vi kan hjelpe deg. Og den reisen, den starter allerede nå. Her tar vi deg gjennom hele prosessen i enkle trinn; fra behovet for et nytt hjem melder seg, helt frem til du har flyttet inn og kan invitere familie og venner til middag. Skulle du ha spørsmål, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

Forløpet i korte trekk

1. Interesse

Allerede før nye prosjekter legges ut for salg, kan du helt uforpliktende melde din interesse for det kommende nabolaget. I etterkant vil du så løpende motta informasjon om utviklingen av det nye nabolaget, høre om planen og tankene bak prosjektet og få prisliste før den offisielle salgsstarten.  

2. Salgsstart

Det er alltid en stor dag når et nytt prosjekt legges for salg. For deg som har skrevet deg opp som interessent arrangerer vi ofte en spesiell VIP salgsstart hvor du kan reservere ditt drømmehjem før resten av markedet. Salgsstarten er alltid et hyggelig arrangement, hvor flere fra Bonava spent står klare til å presentere de nye hjemmene og nabolaget for deg. Her kan du også møte arkitekter og andre samarbeidspartnere så du trygt kan velge din favoritt blant de nye hjemmene.    

3. Kjøp

Du kan alltid reservere et hjem helt uforpliktende i 5 dager så du kan gjennomgå prosjektmateriale, kjøpsavtale og bilag. Du må gjerne gjennomgå dette sammen med banken din eller en advokat så du føler deg helt trygg på kjøpet. Når du har alle tingene på plass, avtales et møte med våre selgere for å gjennomgå og underskrive kjøpsavtalen. Videre skal du gjennomføre en utbetaling og stille en finansieringsbekreftelse for restkjøpesummen. 

4. Tilvalg

Gjennom tilvalg, kan du personalisere ditt nye hjem. Jo tidligere i byggeprosessen du kjøper, desto flere muligheter har du for å tilføye ditt personlige preg. Det kan være alt fra små detaljer til større grep. Etter at du har underskrevet kjøpsavtalen vil du – hvis du kjøper tidlig nok i prosessen -  bli invitert til to personlige møter med henholdsvis kjøkkenleverandøren og Bonavas designkonsulenter. Her kan du velge innenfor designprogrammet for det gjeldende prosjektet. Våre medarbeidere står klar til å veilede deg i tilfelle du skulle være i tvil i forhold til valg av gulv, kjøkken, hvitevarer, fliser, blandebatteri og andre ting som betyr noe for uttrykket i den nye boligen din.   

5. Mens vi bygger

Ventetiden kan virke lang når du har underskrevet kjøpsavtalen. Det kribler i fingrene etter å komme i gang med innredningen av ditt nye hjem, men det skal jo faktisk bygges først. Det som er spennende, er at du har muligheten til å se din nye bolig ta form. Du vil løpende få invitasjoner til visning på byggeplassen hvor du kan følge med fra første spadetak. Når husets bærende konstruksjon er reist inviteres du til et arrangement hvor kjøpere og håndverkere feirer denne milepælen sammen.   

6. Boliggjennomgang

For å sikre deg en best mulig opplevelse, vil vi før overlevering holde en gjennomgang av boligen så vi sammen kan sikre at alt er som det skal. Her kan du sammen med Bonava gjennomgå alle krinkler og kroker. Skulle det være feil og mangler, vil det bli utarbeidet en plan for å utbedre disse, så ditt nye hjem står klart til innflytting på overleveringsdatoen.  

7. Innflytting

Selve innflyttingsdagen er en festdag. Det er en gledens dag, når du og dine naboer kan flytte inn etter lang ventetid. Det er en travel dag, for det kan være mange som flytter inn samtidig, derfor hjelper vi med å koordinere tidsskjemaer for innflyttingen.

8. Etter innflytting

Etter at du har flyttet inn og innredet ditt nye hjem, etterlater vi deg ikke. Vi kontakter deg to ganger mer for å sikre at alt er som det skal være. 
Første gang er et år etter ferdigstillelsen av bygget og annen gang er fem år etter. På denne måten garanterer vi for kvaliteten av boligen din – også når du har overtatt ditt nye hjem. Bonava har for øvrig alltid et 5-årig ansvar for skjulte feil og mangler