For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Boligutvikleren Bonava skaper en helt ny bydel på Minde

04.07.2018, 08.00

I september i fjor kjøpte Bonava Bergensmeieriet på Minde, og et nytt tomtekjøp gir enda flere boliger i prosjektet

Bonava har nettopp kjøpt den 13.000 m2 store nabotomten til Bergensmeieriet på Minde. Her skal det etter planen oppføres 350 leiligheter, og sammen med de planlagte 300 boligene på TINE-tomten skal Bonava skape en ny bydel med opp mot 2.000 innbyggere. 

Bonava planlegger et stort sammenhengende område, med gode innkjøpsmuligheter og to bybanestopp innen gangavstand.

Det er FAV Gruppen som selger tomten og administrerende direktør, Haakon Jard Veidung har følgende tanker bak salget: "Det var viktig for oss å finne en boligutbygger som delte vår og Bergen kommunes fremsyn for området. Mindebyen er et av de mest ambisiøse byutviklingsgrepene i Bergen, og Bonava sin krystallklare visjon med fokus på trivsel og glede i nabolagene gjør oss trygg på at deres konsept vil skape gode rom for mennesker og få flere positive ringvirkninger for byen".

"Kjøpet er en del av vår strategi om å vokse i Bergen, og med kjøpet av FAV-tomten har vi lagt 1.300 boliger i portljen de siste 18 månedene", sier administrerende direktør i Bonava Norge og Danmark, Torben Modvig. "Minde har en rekke kvaliteter i form av god infrastruktur, innkjøpsmuligheter, gode skoler og barnehager, og så er det tett på sentrum og en rekke arbeidsplasser. Dette er alle viktige forutsetninger for å skape et attraktivt nabolag – som er Bonava’s overordnede visjon".

Bonava er Bergens største boligutvikler og står bak prosjekter som LonaParken i Åsane, Skjoldhagen på Fana og Gartnerlien i Sandsli.

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Dorte Andersen, +(45) 41 70 45 07, dorte.andersen@bonava.com