For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Inspirasjon

Et nybygget hjem får først sin personlighet når du flytter inn. Innredningen setter stemningen og preget på hele ditt hjem. Vi samler løpende inspirasjon og tips fra våre interiørarkitekter og leverandører som er eksperter på å finne funksjonelle løsninger og stilfulle toner. Følg med og la deg inspirere.

 

 

Innredning gang

En gang eller entre er kanskje ikke den delen av boligen man umiddelbart tenker på når man ser for seg innredning av et hjem. Likevel er entreen utrolig viktig å rette sitt innrednings- og dekoreringsfokus mot. Dette er fordi gangen er det første rommet eller den første delen av boligen man kommer inn i, og derfor også det første man ser. Hvordan gangen ser ut setter standarden for resten av hjemmet, og det kan gjøre en dårlig dag litt bedre å komme hjem til et vakkert hjem og en vakker entre. Å innrede gangen er ikke så vanskelig som man skulle tro, og hvis du trenger litt ekstra inspirasjon så les med her.

Bruk dekor

Her er noen grunnleggende elementer for å sette prikken over i-en i gang-innredningen din:

Finn plass til et helfigur-speil. Man vil gjerne kunne sjekke antrekket i sin helhet rett før man går ut døra, og et heldekkende speil i gangen er derfor alfa omega. Gå med fordel for et med en fin ramme, for eksempel i tre.

Ha flere hyller på veggen så du har plass til å sette noen pene gjenstander frem, eller pynte med en hatt eller en blomsterbukett. Hvis du har flere hyller, kan du også ha færre ting på hver hylle og dermed skape et mer luftig preg på entreen.

Organisering er viktig

Les våre tre tips til hvordan organisere entreen best mulig:

 • Monter skoskap på veggen. Disse er flate, tar ikke mye plass, rommer mange sko og er løftet opp fra gulvet. 
 • Bruk hyller med knagger under. Dette er et multifunksjonelt møbel hvor du kan ha kurver med luer og hansker på hyllen mens jakkene kan henge under.
 • Benk med skuffer under. Denne kan du både sitte og knyte skoene dine på, i tillegg til at benken kan oppbevare ting som ikke skal ligge å flyte på gulvet.

Lysetting

Uansett om din gang har vinduer eller ei er det viktig å tenke på lys. Entreen skal med fordel ha god og dekkende belysning så du lett kan orientere deg og finne det du trenger. Ofte er gangen et rom som kan føles litt overfylt med klær og ting, men med godt lys vil entreen føles litt mer luftig.

 

 

Innredning kjøkken 

Det er kanskje forskjellig fra hjem til hjem hvor det er man liker å samle seg for å tilbringe kvalitetstid sammen. Likevel, selv om man kanskje ikke tenker over det til daglig, er det kjøkkenet som er stedet i hjemmet hvor man ender opp med å stå og skravle og gjøre hyggelige aktiviteter sammen mye av tiden. 

Når man innreder kjøkkenet, er det å skape en god atmosfære en viktig faktor. Anskaff deg en fin høyttaler eller radio så du kan sette stemningen med litt bakgrunnsmusikk. Ta noen av lysestakene fra stuen med og plasser dem på kjøkkenbenken eller i vinduskarmen, og tenn levende lys. Gjør kjøkkenet til et rom folk trekkes mot, og du vil alltid ha selskap mens du lager mat. I det følgende har vi samlet gode tips og triks til hvordan du kan gjøre ditt kjøkken enda mer innbydende med innredningen.

Lys og varme er godt grunnlag for samvær

Kjøkkenet er et verksted hvor du bruker hendene og øynene, og lager alle mulige fristende godsaker. For noen er dette en gledelig hobby, for andre er det noe som krever litt øvelse og tålmodighet. Uansett hvem man er så er det behov for god lyssetting i denne type rom, gjerne i varme toner. Dette skaper et koselig miljø som gjør at man har lyst til å oppholde seg der lenge.

Sørg for å ha flere lyskilder forskjellige steder i rommet, og spesielt der du vet du kommer til å stå og holde på mye. Bruk gjerne en kombinasjon av spotter over kjøkkenbenken og mer kreativ, hyggelig belysning som også kan brukes som dekorasjon, for eksempel i taket.

3 tips: kjøkkeninspirasjon

Hvis du føler at innredningen er mer praktisk enn estetisk, så husk at du med bare noen få redskaper kan gjøre de praktiske oppgavene til en naturlig del av innredningen. Kjøkkenet er et arbeidsrom, og derfor er det viktig at alt har en plass og funksjon. Gå etter følgende 3 gode råd, og du vil oppleve at kjøkkenet blir mer moderne å se på:

 • Friske krydderurter i små potter på bordet eller i vinduskarmen gir liv og lukter godt.
 • Tekstiler i harmoniske farger, i myke og bæredyktige materialer – som kjøkkenhåndklær og strikkede kjøkkenkluter.
 • Lag en kaffe- eller te-stasjon hvor du kan ha dine fineste kopper på utstilling og sette te/kaffebønnene frem i en pen beholder.

Systematiser kaoset

Kjøkkenet er et sted det er meningen å utfolde seg, noe som kan skape kaos.  Likevel kan man lage et system i kaoset. Bruk skuffer og skap; Sett vekk de tingene som ikke er så pene å se på, men ha fremme det som er dekorativt og samtidig har en funksjon. Bruk pene bokser, kurver eller beholdere til å organisere. Vær kreativ - grønnsaker, oljer, godterier og skjærefjøler i tre er bare noen eksempler på ting som kan benyttes som dekorasjon. Finn en plass til alt, og tillat deg å bruke god tid på systemet på kjøkkenet. 

 

 

Innredning bad

Badet er et rom i boligen som skiller seg mye fra resten av hjemmet. Her skaper du ikke bare en helt egen stil, men også en følelse som inntreffer med det samme man åpner døren. Akkurat nå er det veldig moderne å innrede badet så det får et avslappet og spa-lignende uttrykk – et rom for velvære. Roen senker seg over deg og følelsen av utmattelse og stress forsvinner. Se det er den riktige spa-opplevelsen, og det er denne baderomsinspirasjonen til vi ønsker å gi deg her.

Farger og tekstiler – gjør badet til et vakkert syn

Første sansen man benytter når man går inn på badet er synet. Alt ettersom hvilke fliser og materialer som pryder vegger, gulv og tak, kan du velge gode farger og tekstiler som passer til, og som passer godt sammen.

Det kan gi et pent helhetsinntrykk om alle håndklærne er i samme stil – både til kroppen og til hendene. Det samme gjelder badematten på gulvet. Du kan til og med velge et dusjforheng i samme fargenyanse.

Utover dette kan de tingene på badet man kanskje helst vil skjule også gjøres til en delikat del av interiøret. Med et matchende lite søppel-spann og do børste-hylster får du inkorporert nødvendige baderomsting i den helhetlige stilen. Hvis du har skittentøyskurven på badet kan denne fordelaktig være i et naturmateriale, som bambus eller flettet strå.

Ta naturen med inn

Badet er et våtrom og er et naturlig sted å fylle opp med planter, som tåler en del fuktighet og varme. Å bruke grønne planter på badet skaper et godt miljø og god luft på et rom som ellers kan være litt innestengt til tider. På den annen side har planter fortsatt behov for lys, og er det ikke det på rommet kan du overveie å kjøpe noen pene, kunstige planter.

Planter gir også oss mennesker en følelse av ro og velbehag, og er perfekt å bruke til å innrede badet med. Mange går ut i naturen når de søker ro og fred, og det er den stemningen du kan ta med deg inn på badeværelset ved å bruke grønne planter i innredningen.  

System gir ro i sjela

Systemer gir ro i sjelen. Bruk derfor ikke for mange farger eller mønstre når du dekorerer. Bruk pene esker og knagger for å gi rommet symmetri og minst mulig visuelt støy. Eksempler på måter du kan lage et behagelig system er:

 • Pene små esker til smykker
 • Ha pene og stilrene produkter fremme, og sett ellers alt med sterke og forskjellige farger eller mønster inn i skap og skuffer
 • Sorter og lag gode systemer i skuffer og skap så du får glede av det du har når du åpner de

Duft er nøkkelen til velbehag

Badet brukes til så mangt, og det er derfor en god ide å sørge for at også luktesansen også tilfredsstilles når man kommer inn på badet. Dette kan enkelt gjøres med en form for duft. Her kan du velge det du er mest komfortabel med, da noen er mer sensitive til dufter enn andre. Det mange ender opp med å bruke er enten duftlys eller duftpinner, fordi det ikke bare dufter godt, men også er dekorativt. Her kan du også velge noen farger som stemmer overens med det resterende interiøret.

 

 

Innredning stue

Det kan variere litt hva folk mener er hjemmets hjerte, men i mange tilfeller vil folk si det er stuen. Stuen er nok det aller mest allsidige rommet i et hjem, og dette fordi man gjør utrolig mange forksjellige aktiviteter der.

Det kan være dit du går for å slappe av i ro og mak, det kan være der du samler gode venner i sosialt lag, det kan være der du trener eller det kan være der du jobber med prosjekter eller hobbyer. Fordi dette rommet er så allsidig benytter vi utrolig mye tid i stuen – noe som fører til at stuen er et rom man jevnlig har behov for å gjøre små endringer i for å friske det litt opp.

Personlig preg på innredningen i stuen

Innredning av stue gjør man flere ganger i livet, og ikke bare rett etter man har flyttet inn ett nytt sted. Det kan være man bare har lyst til å ommøblere litt, kjøpe en ny sofa eller et nytt teppe, flytte en lampe eller male en vegg. Vi gjør dette fordi vi har behov for forandring, eller fordi vi har behov for at stuen skal kunne fylle noen nye funksjoner. Uansett hva det er, så er innredning av stue et utrolig gøy og et koselig prosjekt.

Tips til forandring som fryder

Hvis du trenger litt inspirasjon til innredning av stue så vil vi gjerne hjelpe deg litt på vei. Stuen er det rommet hvor du har mest frihet til å kombinere fine farger, materialer og stiler. Her kan du virkelig tenke utenfor boksen og slå deg litt løs. Husk at det er viktig å tenke linjer, og at det alltid burde være en god kombinasjon av vannrette og loddrette. Ha det litt gøy med å flytte en lampe rundt eller eksperimentere med farger.

 

 

Innredning soverom

Å innrede en bolig er et spennende prosjekt, men også en utfordring. Alle rommene har forskjellige funksjoner, og skal oppfylle forskjellige behov. Selv om de skiller seg fra hverandre, skal det på samme tid være en naturlig sammenheng mellom rommene så hele boligen gir en følelse av en helhet.

Få fred om natten og energi til dagen

Det er et rom i hjemmet som skal ha den funksjon at det både skal gi energi, men også ro – nemlig soverommet. At et rom har to så motsatte funksjoner kan gjøre at det er nettopp her mange møter på utfordringer når de skal til å innrede boligen sin.

Å innrede et soverom til å både gi deg en ro i kroppen når du kommer inn dit om kvelden for å legge deg, og i tillegg gi deg nok energi om morgenen til å legge grunnlaget for at du skal kunne starte dagen din, er ikke alltid like enkelt. Derfor ønsker vi å gi deg litt hjelp på veien med innredning av soverom.

Valg av farger på soverommet ditt

Uansett om soverommet skal gi ro eller energi, så skal det hvertfall virke avstressende. Et godt sted å starte er valg av farger. Det finnes gode farger som både kan virke avslappende og beroligende om kvelden, men gi deg en god start på dagen når du våkner opp igjen.

Farger som er gode å falle i søvn til er typisk rolige og dempede – som mørk blå, sandfargede nyanser og generelt kjølige farger. Det er farger som er gode til å få pulsen i ro. Farger som gir energi er typisk mer lyse og varme – som gule, røde og støvede nyanser. Det er farger som tilfører en trygg og varm atmosfære.

Du skal også overveie å velge noe som passer godt sammen med de møblene du allerede har, men ikke vær redd for å være litt eksperimentell. Soverommet er et av de rommene i boligen hvor det nesten alltid blir en suksess å prøve seg på noe annet enn de klassiske hvite fargene. Som alternativ kan du alltid starte med å male én enkelt vegg, velge fargerikt sengetøy eller en sengegavl som skiller seg litt ut.

 

 

Innredning barnerom

Er du i gang med å skulle innrede et nytt barnerom? Dette er et koselig og spennende prosjekt fordi det ligger mange drømmer og forventninger i det å innrede et barnerom. Uansett om du innreder et rom som skal være til et lite barn eller et litt eldre barn så er det gøy å forestille seg barnets fremtidige liv der inne. Hvis du leser litt videre her er det masse spennende inspirasjon for innredning av barnerom å hente!

Lyst og dust

Det første man ofte gjør når man innreder et nytt barnerom er å male eller tapetsere veggene. Hvis man googler inspirasjon for barnerom kan man se hva som er den moderne fargepaletten i 2021 – duse, lyse og varme farger. Grønt, oransje eller rosa er fantastiske bakgrunnsfarger for veggene. Dette er fordi det gir ekstra farge til barnerommet, uten at det gjør rommet for utfordrende å innrede.

Selv om det gjerne skal være lyse og duse farger kan man gjøre det litt mer spennende ved å tapetsere én av veggene med en mønstret tapet. Dette kan være et barnevennlig motiv som er spennende og pent å se på, med morsomme detaljer, som passer fargepaletten på resten av veggene.

Små møbler gir mer spillerom

Det sier kanksje seg selv, men små mennesker trenger ikke store voksen-møbler. Likevel er det mulig å bruke litt voksen inspirasjon når man skal innrede barnerom. Forestill deg at du har en ettroms leilighet som skal innredes, og gå til anskaffelse av hva den ville trengt.

Her kan du se for deg et lite bord med et par små stoler til. En liten hylle med ting som er innen rekkevidde for et barn. En koselig seng i et hjørne. Et fint teppe midt på gulvet som er deilig å sette seg ned på. Selv om møblene skal tåle å lekes med kan du fortsatt gå etter farger og materialer du setter pris på og som passer inn i resten av fargepaletten.

En av grunnene til å innrede barnerommet på denne måten er å gi rommet mange forskjellige lekestasjoner så det gir mulighet for flere forskjellige aktiviteter. Et rom med små møbler gir mulighet til mer innredning enn man skulle tro, så slå deg litt løs!

Inspirasjon til barneromsdekor

Tre gode tips for å gjøre barnerommet ekstra koselig er:

 • Flere store puter med pent og deilig trekk, plassert på gulvet inntil en vegg. Dette gir en koselig lese- eller pusleplass, og gir litt tekstil og farge til rommet.

 • Hyller hvor bamser kan være synlig og på display. Bamser er fint å pynte med og koselig å ha fremme.

 • Pynt med girlander og lyslenker, for eksempel rundt sengen eller over en lesekrok, for ekstra kosefaktor.

 • Praktiske løsninger for den voksne

Gjør også barnerommet tilgjengelig og behagelig for deg å befinne deg i. Noe grunnleggende alle barnerom bør ha er en voksenstol. Å ha en deilig og myk lenestol du kan sitte i å lese eventyr om kvelden gjør at din opplevelse blir enda bedre også.

 

 

Innredning balkongen

Det kan være vanskelig å skape den rette stemningen på balkongen eller terrassen. Mange ønsker å skape en lun stemning, samtidig som det skal være plass til å bevege seg rundt. For å lage en utendørs oase hvor det er lett å trives, kan man helt enkelt implementere samme tankegang som når man innreder innendørs. Hvis du trenger balkong inspirasjon har vi samlet viktige komponenter for å skape en trivelig balkong eller terrasse.

Gi balkongen liv med planter og vekster

Planting og dyrking er ikke kun for hager. På balkongen kan du bruke både balkongrekkverk og vegger til dyrkingskasser, da holdes gulvflaten fri for annen innredning. Dette er spesielt nyttig hvis du har en liten balkong, fordi den da kan oppleves som mindre overfylt enn hvis du plasserer alt på gulvet. Mange drømmer om å lage en kjøkkenhage på terrassen, men er usikker på hva som skal til og hvor man skal starte. Dette kan du lære mer om i våre tips til kjøkkenhage på terrassen.

Hvis du har lyst på grønnsaker til sommeren kan det være smart å planlegge litt, og gjøre forarbeidet om våren. På denne måten får du vakre grønne spirer som pynter på balkongen din om våren, og kan høste belønningen til sommeren. Hvis du ønsker litt farger er spiselige blomsterkasser både gøy og god dekorasjon. Her kan man for eksempel dyrke fioler, blomkarse og ringblomst – alle tre er spiselige. Hvis det hovedsakelig er blomster man ønsker, er stemorsblomsten en sjarmerende blomst som er rustet til å tåle de uforutsigbare vår- og sommermånedene vi har i Norge.

Belysning på balkongen

I dag finnes det et bredt spekter av belysning for utemiljøer. Pendellys, bordlamper og gulvlamper til utendørsbruk er tilgjengelig i alle prisklasser. Et annet alternativ er solcelledrevne lamper, på denne måten kan til og med uteplasser uten strøm få behagelig belysning.

Elektrisitet og solceller er bra, men det er ikke mange ting som er hyggeligere enn å tenne levende lys. Et tips er derfor å dekorere balkongen med flere lykter eller lysestaker for å skape en god atmosfære på uteområdet ditt.

Du kan også velge å henge en lyslenke med pærer opp, som gir et varmt lys, og bidrar til en hyggelig og nesten festival-aktig stemning. Lyslenker kan både brukes om sommeren, og våren, og på vinteren over julen – det er koselig med lys i mørket uansett hvilken årstid det er.

Tepper og tekstiler

Man trenger ikke nødvendigvis bruke utendørstepper på terrassen. Både bomull, jute og sisaltepper er gode alternativer for å skape en lun stemning. Samtidig kan det være lurt å tenke på at teppene vil bli utsatt for slitasje i form av sol, vind og vann. Ta derfor teppene inn når de ikke brukes, eller velg et teppe som kan vaskes, som for eksempel en bomullsmatte.

Bruk av tekstiler er en god måte å gjøre balkongen din hjemmekoselig og sette et personlig preg. Tepper gjør det i tillegg mer behagelig å tusle barbent ut en litt kjølig sommermorgen.

De tre viktigste innretningstipsene

Hvis du ikke har mulighet for å ta alt på én gang, så kan du velge å prioritere noen få ting som kan gjøre din balkong mer innbydende.

 • Gjør balkongen brukbar med møbler som har flere funksjoner – eksempelvis med oppbevaringskasser som også kan brukes som stoler eller fotskammel.
 • Gjør balkongen hyggelig ved å tilføye fine tekstiler, og belysning som varmer og gir en hjemmekoselig stemning.
 • Gi balkongen liv ved å plante vakre blomster og planter som kan nytes gjennom flere årstider.
Hvordan skape ditt grønne paradis
Les mer

 

 

Innred med lys

Ved å innrede med flere lyskilder skapes nye dimensjoner i rommet, og det får en helt spesiell stemning. Især i de mørke vintermånedene gir en innredning med mye lys ekstra varme, kos og energi. Her får du noen tips til hvordan du kan innrede med optimal belysning.

Atmosfære og funksjon med den rette belysningen

Varierte og gjennomtenkte lyskilder gir energi og skaper en trivelig atmosfære. Det finnes haugevis av flotte lamper i forskjellige stilarter, så mulighetene til å vende mørket til noe positivt er endeløse. La deg inspirere av lyset, en riktig lyssetting kan endre hele oppfattelsen av et rom. Det handler om å tenke smart når man innreder, planlegge belysningen og gjøre det til en del av rommet.

Oppdel lyskildene etter funksjoner

Generell belysning: sats på en taklampe som sprer lys i hele rommet. Hvis du ønsker et litt mildere uttrykk ved enkelte anledninger, kan det være en god idé med dimmere.
Punktbelysning: Spotlights og bildebelysning. Velg små lysobjekter til å fremheve enkeltelementer i rommet.
Stemningsbelysning: Lamper i vinduskarmen, kulørte lamper, levende lys og andre lyskilder som skaper ro og en hjemmekoselig stemning.
Miks de ulike funksjonene og opplev hvordan rommet endrer seg. Lyskildene kan også skiftes med årstidene. Så nye deler og funksjoner av rommet fremheves og brukes på en ny måte.

 

 

Mer om Bonava