For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Ansetter ny bærekraft-ekspert

10.08.2021, 11.42

­- Markedet og kjøperne har blitt langt mer bevisste på å bo sunnest mulig. Derfor svanemerker Bonava alle sine kommende prosjekter, sier bærekraft-ansvarlig Carina Selven.

Bonava fikk nylig lisens fra miljømerking Norge. Det er få boligutviklere i Norge som har denne lisensen.

Svanemerkelisensen er et kvalitetsstempel for Bonava – og et solid løft for å tilby sunne og bærekraftige boliger til selskapets kunder, forteller Bonavas første leder for bærekraft, Carina Selven.

- Første prosjekt ut er Kleppekollen på Askøy utenfor Bergen. Til høsten legger vi også ut for salg leiligheter i prosjektene Løxatorget i Sandvika og etter hvert kommer Gartneritaket i Vestby også, sier Carina Selven.

Strenge miljøkrav
Hvordan vil kundene merke at Bonavas boliger er svanemerket?

– Svanemerket stiller krav til energieffektive boliger slik at kundene kan være sikre på at bygget alltid er minst 10 prosent bedre enn TEK17. I tillegg leverer vi på de strengeste kravene til materialbruk, slik at det blir et godt innemiljø. Et annet eksempel er strenge krav til dagslys, noe som ofte innebærer større vinduer og mer lys inn i boligene. Med svanemerket vil boligkjøperne føle seg trygg på at boligen er bygget på en bærekraftig måte, svarer hun.

Hun understreker at det er en myte at boliger blir dyrere med svanemerking.

–Det finnes nå et så stort utvalg av materialer i markedet, samtidig som det fra vår side er en tett oppfølging med gode rutiner på plass, at prisene på boligene ikke blir høyere, sier Selven.

Tror kundene vil ta tilbudet godt imot
Bonavas salgs- og markedsdirektør mener at svanemerkingen blir godt mottatt i markedet.

- Markedet og kjøperne er blitt langt mer bevisste på å ta bærekraftige valg. Å bygge miljøvennlig er en nødvendighet for å ta vare på omgivelsene våre og dette kommer kundene til å kreve av utbyggere i fremtiden. Med våre nå sertifiserte boliger vil vi gjøre det lettere for kjøperne å ta bærekraftige valg når de velger sitt nye nabolag.

- Dette vil få en positiv effekt på boligsalget og gi Bonava et fortrinn kontra konkurrenter som ikke prioriterer miljøsertifiserte boliger, sier salgs- og markedsdirektør Rita Berg Hansen.

Arvid Steen
Arvid Steen

Pressekontakt

41678040