For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Bonava selger norsk virksomhet

12.06.2023, 07.40

Bonava har i dag inngått en avtale om å selge sin norske virksomhet til Union Residential Development. Kjøpesummen utgjør 1,6 milliarder NOK og transaksjonen forventes å være sluttført innen slutten av tredje kvartal 2023. Avtalen avventer godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Bonava har siden begynnelsen av februar 2023, som tidligere opplyst i en pressemelding, gjennomført en strategisk gjennomgang av Forretningsenheten i Norge. Dette arbeidet har resultert i en beslutning om å selge virksomheten til Union Residential Development, som planlegger å bygge opp en virksomhet innen boligutvikling.

- Jeg er glad for at vi har kommet til denne avtalen med Union, som nå skal overta eierskapet til vår norske virksomhet. Bonava Norge har dyktige medarbeidere, gode prosjekter og en attraktiv landbank, sier Peter Wallin, konsernsjef, Bonava AB.

Kjøpesummen utgjør om lag 1,6 milliarder NOK og 0,8 milliarder NOK vil bli betalt når handelen er gjennomført, mens resterende del blir stående som lån til kjøper og betales stegvis i 2024 og 2025.

Salget omfatter 100 % av aksjene i Bonava Norge AS og heleide datterselskaper. Kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere vil derfor ha samme rettigheter og plikter som tidligere.

Bonava Norge hadde ved utgangen av 1. kvartal 2023 ca. 350 enheter i produksjon og 3600 byggeretter i tomtebanken.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Fredrik Hammarbäck, konsernansvarlig for presse og PR

fredrik.hammarback@bonava.com

Tlf: +46 739 056 063