For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Førstegangskjøper sikret seg boligdrømmen med ungdomsrabatt

06.06.2023, 11.26

– Jeg har lenge hatt som mål å kjøpe egen bolig. Bonavas ungdomsrabatt hjalp meg til å nå drømmen, sier Stian Sørensen Schilling (24) fra Bærums Verk. Han har nå sikret seg sitt drømmehjem på Løxatorget i Bærum.

For noen måneder siden gikk Bonava ut med et nytt konsept; selskapet tilbød ungdomsrabatt på fem prosent til førstegangskjøpere under 35 år, som ønsket å kjøpe leilighet på Løxatorget i Bærum.

Ungdomsrabatten til unge førstegangskjøpere har nå fått sitt første ansikt utad. Han heter Stian Sørensen Schilling (24). Han er ingeniør, bosatt i Bærum og jobber i Oslo.

I forrige uke ble han intervjuet om sitt kjøp av leilighet på Løxatorget. Mandag fikk vi et stort oppslag i avisen hvor Stian forteller om hvor mange hundre tusen kroner han sparte på rabatten. Det betydde blant annet at han kunne kjøpe en større leilighet.

Les mer om Løxatorget her

Stian sier at han har spart flittig lenge.

– Målet har lenge vært å kjøpe egen bolig. Så jeg startet med å spare til egenkapitalen ved å jobbe ved siden av skole og studier. Siden jeg fylte 18 år, har jeg maksimert BSU-en, satt litt i fond og på vanlig bankkonto, sier Stian.

Det har gitt resultater, nærmere bestemt 460.000 kroner har han klart å få i hop.

– Hva betydde rabatten for deg?

– Jeg kunne gå et hakk opp i størrelse på leilighet og kjøpe en 2-roms i stedet for en 1-roms. Det betyr at jeg har separat soverom og slipper å sove midt i stua., sier han.

Med rabatten koster leiligheten 3.675.500 kroner.

– Rabatten bidro til at jeg greide  å spare mer egenkapital, målet er 550.000 kroner, før leiligheten er ferdig – ble det også enklere å få banken til å si ja til finansieringen, sier Stian.