For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Grønt boliglån

Alle som kjøper en klimasmart, energieffektiv og svanemerket bolig fra Bonava, kan få rabatt på boliglånsrenten – ved å søke om et grønt boliglån.

Fakta: Dette er grønt boliglån

  • Lån til kjøp av bolig med energimerke A eller B
  • Gjelder også refinansiering og om du vil øke boliglånet
  • Dokumentasjon som kreves: Takst, kjøpekontrakt eller energiattest

Tilbudet skal stimulere flere til å bidra til en bærekraftig omstilling, ved at bankene gir bedre lånevilkår til dem som kjøper energivennlige boliger.  

Et grønt boliglån kan spare kundene våre for tusener av kroner på boliglånet, sier bærekraftansvarlig hos Bonava, Carina Selven. 

Hvem kan søke om grønt boliglån?

For å få et grønt boliglån må du allerede ha eller skal kjøpe en miljøsertifisert bolig. Kravene kan variere noe mellom bankene som tilbyr grønne boliglån, men det vanligste er at det må klassifiseres i energiklasse A eller B fra 1. januar 2014 eller senere.

– Et svanemerket hus betyr at det er bygget med materialer og produkter som leverer på strenge miljøkrav. Det handler om sirkularitet, energieffektivitet og fravær av miljøgifter. Boligen skal være så skånsom som mulig for mennesker og miljø, og kreve minimalt med energi til oppvarming, sier Carina.

Hvordan søke om grønt boliglån?

I dag tilbyr mange banker grønne boliglån. Kontakt din bank før du går på visning, så får du bedre oversikt over hva du har å rutte med. 

Det er mulig å søke om grønt boliglån før du kjøper bolig eller etter at du har flyttet inn. Bankene samler selv dokumentene som trengs for å avgjøre om eiendommen oppfyller kravene, så du trenger bare å sende inn en søknad.  

Det er også lurt å kontakte Bonavas selgere, som har god oversikt og kan hjelpe deg videre.