For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Livet på Sandsli

Etter flere år med gangavstand til byen fristet mer plass både ute og inne. Magdalena (31) og Sergio (29) tok sjansen på et område som krysset av alle boksene, men som de ikke kjente fra før. Det har de ikke angret på.

I september 2020 pakket Magdalena Krajzewicz og samboeren Sergio Silva ned leiligheten de hadde leid på Damsgård, og satte kursen en god mil sørover. På naturskjønne og sentrale Sandsli fant de hjemmet som var verdt å vente på.

– Det var egentlig samboeren min som så potensialet i Gartnerlien fra første stund, sier Magdalena og forklarer at det var de moderne eksteriørbildene som fanget deres oppmerksomhet.

Bak panelkledde yttervegger, store vindusflater, åpne grøntarealer og romslige balkonger fant de to drømmeleiligheten.

– Hele kjøpsprosessen var overraskende enkel for oss som førstegangskjøpere. Det var ingen problem med kommunikasjon selv om vi bestemte å kjøpe leiligheten i slutten av juni. Kontakten med salg og kundeservice var god gjennom hele sommeren, forteller Magdalena. Hun og Sergio opplevde trygghet i prosessen som fikk dem hele veien hjem til Sandsli.

Hele kjøpsprosessen var overraskende enkel for oss som førstegangskjøpere. Det var ingen problem med kommunikasjon selv om vi bestemte å kjøpe leiligheten i slutten av juni.

Lys og luft mellom byggene

Planløsning, mye lysinnslipp og gode solforhold var avgjørende for at de slo til på leiligheten.

– Alt dette fikk vi her i Gartnerlien. Det er en åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet, som til sammen er på 47 kvadratmeter. Denne størrelsen, kombinert med store vinduer på hele veggen mot sør, gir oss nesten følelsen av å bo i et hus, forteller hun.

Det er godt med luft mellom de lave blokkene i Gartnerlien, noe som gjør at samboerne har sol på balkongen hele dagen.

– Unntaket er noen få uker i løpet av hele vinteren når solen står lavest på himmelen, forteller hun og legger til:

– Man skulle tro at vi bare går og venter på sommeren, men denne vinteren har vært helt fantastisk med masse sol og lys i leiligheten og på balkongen nesten hver eneste dag.

I hageområdet er det dessuten et felles orangeri, hvor man kan samles rundt langbordet med gode venner og familie.

– Orangeriet er en helt spesiell og fin løsning som jeg ikke har sett noe annet sted før. Det ser bra ut allerede nå selv om det ikke har flyttet inn noen planter ennå, og jeg ser frem til å ta det i bruk i sommer.

En grå-beige boligdrøm

I den lyse leiligheten med de store vinduene er stilen nordisk. Veggene er i nøytrale grå-beige toner. Interiøret er minimalistisk med en grå sofa i kontrast til en mørkebrun spisegruppe. Innimellom popper fargene i planter og detaljer. Magdalena er lidenskapelig opptatt av interiør og trender, og har innredet leiligheten akkurat slik hun ønsker det.

– Jeg har drømt om dette hele livet, sier hun engasjert.

Samboerne kjøpte leiligheten tre måneder før innflytting, og det var egentlig for sent å gjøre egne tilvalg. Likevel har de gjort noen endringer for å gjøre leiligheten mer til sin egen, som å legge til en stor kjøkkenøy, endre benkeplate og oppdatere vask og kjøkkenbatteri.

– Instagram-kontoen min, @magdalena_intj, har blitt som en interiørdagbok hvor jeg viser alle prosessene her hjemme, forteller hun.

Jeg har drømt om dette hele livet

Et dagligliv på skinner

Samboerparet har bodd i Norge i seks år. Magdalena er opprinnelig fra Polen, og Sergio er portugisisk. De jobber begge i sentrum. Hun med finans og HR, han med teknologiutvikling. Når de skulle flytte ut av byen var det derfor viktig at avstanden til byen ikke var for lang, og at kollektivtilbudet var godt. Med Bybanen like i nærheten kunne de knapt nok hatt det mer lettvint.

Spaseravstand til dagligvarebutikker og treningssenter gjør at de har de det meste de trenger i hverdagen på Sandsli. Og så har de Lagunen med over 60 butikker, restauranter og kino bare tre Bybanestopp unna.

– Sandsli er i rask utvikling, og det er mange nye prosjekter som bygges her. Med alt man trenger til daglig i umiddelbar nærhet, og naturen tett på, fant vi balansen vi var på jakt etter da vi bestemte oss for å flytte ut av byen.

Her tar de på seg joggeskoene og spaserer til Storrinden, med utsikt mot Flesland, eller i det idylliske området rundt Skranevatnet.

– Vi er ute i naturen og får frisk luft hver eneste dag. Det har vi satt ekstra pris på nå når vi har måttet begrense den sosiale kontakten.

Stadig flere unge kjøpere

Det er mange som tenker som de to førstegangskjøperne, og ser mot den store utviklingen som skjer på Sandsli. Bonava etablerte sitt første boligprosjekt i området i 2016, og siden har etterspørselen bare økt.

– Vi visste Sandsli var et av Bergens største satsingsområder, men vi var veldig nysgjerrige på om etterspørselen fulgte etter når tilbudet ble så stort, sier Morten Oterhals, prosjektselger i Bonava.

Selv med mange prosjekt på Sandsli opplever Bonava en stabil etterspørsel. De som flyttet i første omgang var folk som kom fra eneboliger i området. Nå opplever de en stadig større pågang fra førstegangskjøpere og unge par, som gjerne ikke har forankring til Sandsli fra før, slik som Magdalena og Sergio.

– Når hele området transformeres tiltrekker deg seg folk som ikke tidligere har tenkt på det som en mulighet. Sandsli er mer sentralt enn hva mange tenker. Med Lagunen og omkringliggende næring blir det som et sentrum i seg selv, avslutter Oterhals og tror dette bare vil utvikle seg etterhvert som flere prosjekter kommer til.